Nieuws

Nieuws Mozaiek

 • 'Kunstgesprek' in Mozaiek

  Donderdag 26 januari vond het tweede 'Kunstgesprek' in Mozaiek in Zuidlaren plaats. Het 'Kunstgesprek' is voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en het leuk vindt om daar over in gesprek te gaan.

  lees meer
 • Cliënten en kleuters bewegen samen in Mozaiek

  De komende vijf weken bewegen cliënten van de binnen- en buitentuin in Mozaiek met kleuters van OBS de Schuthoek uit Zuidlaren. In samenwerking met Berna Nijboer, buurtsportcoach van de Gemeente Tynaarlo, worden deze ochtenden gerealiseerd. Vandaag was de eerste keer en wat was het een succes! Op alle gezichten van de cliënten was een grote glimlach te zien.

  lees meer
 • Oliebollen in Mozaiek

  In Mozaiek werden de oliebollen voor bewoners en cliënten traditiegetrouw weer zelf gebakken. Alle medewerkers mochten natuurlijk ook proeven en ze waren weer bijzonder lekker. 

  lees meer
 • Kerst in Mozaiek – Tuinland en Kerstsamenzang

  Een aantal cliënten van de verpleegafdeling brachten afgelopen donderdag een bezoekje aan de kerstshow van Tuinland in Assen. Het was een koude middag maar chauffeur Jan had er voor gezorgd dat de bus al lekker warm was dus het was snel gedaan met die kou. Het ritje naar Assen duurde niet lang maar leek nog korter te duren door alle gesprekken over de kerst van vroeger.

  lees meer
 • Nog even nagenieten van het Sinterklaasfeest

  Sinterklaas heeft ons land dan wel verlaten, maar wij kijken graag nog even terug naar deze gezellige dagen. Eerder was op onze website al te lezen dat Sinterklaas een bezoek bracht aan De Vijverhof en De Noorderkroon. De goedheiligman (of delegatie) kwam ook langs op onze andere locaties.

  lees meer
 • Studenten OpStap Mozaiek organiseren Sinterklaas Bingo

  De studenten van het project OpStap volgen de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Sinds kort is Welzijn toegevoegd aan hun werkzaamheden op de locatie. Dit houdt in dat zij een dag in de week vier uur in de zorg werken en daarnaast vier uur welzijnstaken hebben. De studenten zetten zich in voor zowel individuele- als groepsactiviteiten.

  lees meer
 • Herdenkingsbijeenkomst in Mozaiek

  Afgelopen week werd de Herdenkingsbijeenkomst in Mozaiek gehouden. Tijdens deze bijeenkomst gedenken we bewoners en cliënten die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen.

  lees meer
 • Kinderen De Schuthoek zingen in Mozaiek

  Vorige week vrijdagochtend kwamen groep 3 en 4 van basisschool De Schuthoek uit Zuidlaren Sint-Maarten lopen door heel Mozaiek. De kinderen kregen bij binnenkomst eerst een glaasje ranja met een soesje, want ze hadden een heel programma op de planning staan.

  lees meer
 • Huiskamerconcertjes binnen- en buitentuin Mozaiek

  Gistermiddag werden de twee huiskamers van de verpleegafdeling van Mozaiek getrakteerd op een optreden van het zangduo: Eassa & Yvonne. Het bijzondere aan dit optreden was voornamelijk dat het voor onze cliënten zo dichtbij te beleven was, namelijk: gewoon in hun eigen huiskamer!

  lees meer
 • High Tea bij Mozaiek

  Iedere dinsdagmiddag is er 'Reuring' op de verpleegafdeling bij Mozaiek. Deze keer werd er op de binnen- en buitentuin ge-hightea'd met cliënten. Toen alle tafels gezellig waren aangekleed met fleurige placemats en servetten, kon de high tea beginnen.

  lees meer