Nieuws

Nieuws Mozaiek

 • Dierendag!!!!

  Ook bij Zorggroep Drenthe ging dierendag niet onopgemerkt voorbij. Bij Spectrum in Beilen kwamen vanmorgen een aantal dieren van Dierenweide Stroomdal op bezoek. Meestal gaan bewoners en cliënten bij de dieren op bezoek, dat was nu eens andersom. De kippen, konijnen en zelfs de mini pony's lieten zich heerlijk vertroetelen met heel veel aandacht en knuffels!

  lees meer
 • Kunstgesprek bij Mozaiek

  Onlangs volgden een aantal bewoners en cliënten van Mozaiek een workshop onder leiding van kunstenaar Yotka Kroeze. Na de kennismaking onder het genot van een kop thee, ging het gezelschap naar een van de kunstwerken die op dat moment in Galerie Mozaiek hingen.

  lees meer
 • Nieuwe expositie in Galerie Mozaiek van DSG

  Afgelopen vrijdag werd de nieuwe expositie van het 'Drents Schilder Genootschap' in Galerie Mozaiek geopend. 21 kunstenaars van DSG brachten een aantal van hun werken naar onze galerie. De expositie geeft, mede door de variatie in thema's, technieken en kunststromingen een zeer goed beeld wat leeft in Drenthe op het terrein van beeldende kunst en schilderkunst.

  lees meer
 • Opening expositie 'Kunst met stof'

  Gisteren werd de exposite 'Kunst met stof' in Mozaiek geopend. Deze bijzondere expositie werd in nauwe samenwerking met Symphonie en De Noorderkroon samengesteld. Bewoners en cliënten die aan de trouwjurken hebben gewerkt kwamen naar het theater in Mozaiek voor de opening.
  's Ochtends werd de trouwauto al versierd en er werden blikken achter gehangen, om daarna rond Mozaiek te rijden om zo te attenderen op de opening.

  lees meer
 • Beweegcoaches van Gemeente Tynaarlo in Mozaiek

  Tijdens de zomermaanden komen de beweegcoaches van de gemeente Tynaarlo iedere donderdag bewegen met bewoners en cliënten van Mozaiek.

  lees meer
 • Placemat borduren bij Mozaiek

  De bewoners en cliënten die op de vrijdagmiddag de soosmiddag in Mozaiek bezoeken zijn druk bezig met het borduren van een eigen placemat. Niet wekelijks, maar regelmatig worden de placemats voor de dag gehaald om ze weer een stukje fraaier te maken.

  lees meer
 • Antieke poppenverzameling

  Eén van onze cliënten bij Mozaiek, heeft een verzameling antieke porseleinen poppen. Onlangs liet zij haar bijzondere verzameling zien aan de andere cliënten op de huiskamer van Mozaiek.

  lees meer
 • Afsluiting zomerprogramma Mozaiek

  Na drie weken 'vertoeven op' Camping-Mozaiek brak afgelopen vrijdag het moment aan om de tenten weer op te breken. Hiermee werd het zomerprogramma afgesloten met een gezellige middag.

  lees meer
 • Nieuwe expositie geopend in Galerie Mozaiek

  Vorige week vrijdag, 15 juli, werd een nieuwe expositie geopend bij Galerie Mozaiek. De expositie 'Dementie' van Janneke Boer werd geopend door René Otten. Janneke was zelf ruim 20 jaar werkzaam in de zorg en ze probeert met haar werken uit te beelden wat dementie is en wat het doet in het hoofd van een mens.

  lees meer
 • Sla uit eigen tuin bij Mozaiek

  Eerder berichtten wij al over de moestuin bij Mozaiek en wie zaait zal oogsten...

  lees meer