Nieuws

Nieuws Mozaiek

 • Zuidlaardermarkt ging niet onopgemerkt voorbij

  In Zuidlaren is de 3e dinsdag van oktober onlosmakelijk verbonden aan de Zuidlaardermarkt. Vanwege het coronavirus ging de 820e editie dit jaar niet door.  lees meer
 • Handschoenen, sjaals en meer van breiclub Mozaiek

  Met veel toewijding haakt en breit een groepje van zo’n tien dames en één heer al heel wat jaren bij Mozaiek! Om de week komen zij op woensdagmorgen bij elkaar. Ze maken kussens, warme sjaals met bijpassende mutsen, handschoenen, kinderkleding, capes voor volwassen en nog veel meer. 

  lees meer
 • Herfstwafels met gebakken appeltjes en warme appelsap in Mozaiek

  De herfst is begonnen en de bladeren beginnen prachtige kleuren te krijgen. Ondanks dat het zonnetje zich nog regelmatig laat zien begint het buiten al behoorlijk af te koelen. Kortom, echt gelegenheid om gezellig met elkaar herfstwafels met gebakken appeltjes te maken.

  lees meer
 • Nationale Ouderendag en Dag van de Glimlach bij Mozaiek Zuidlaren

  Op vrijdag 2 oktober jl., Nationale Ouderendag èn de ‘Dag van de glimlach’, werden bewoners en cliënten van Mozaiek getrakteerd op een héérlijk gebakje bij de koffie.

  lees meer
 • Aanvullende voorzorgsmaatregelen

  Op dit moment zien wij dat de coronabesmettingen in Nederland en in onze provincie weer toenemen. Ook uit ons werkgebied en in de omgeving van onze locaties bereiken ons signalen dat er nieuwe besmettingen bij komen. Om die reden neemt Zorggroep Drenthe uit voorzorg aanvullende maatregelen. 

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe heeft eigen corona teststraat

  Het kan niemand ontgaan zijn dat de wachttijden voor het afnemen van een coronatest en het verwerken van de testuitslagen bij de GGD oplopen. Door deze vertraging zijn (zorg)medewerkers relatief lang niet inzetbaar. Voor Zorggroep Drenthe was dit reden om de mogelijkheden voor het opstarten van een eigen corona teststraat (CTS) te onderzoeken.

  lees meer
 • Appeltaart op ' Eet een appel dag'

  Het was ‘Eet-een-appel-dag’ zaterdag 19 september. Daarom schilden ze bij Mozaiek bijna tot ze een ons wogen. Een deel van de appels werd gebruikt voor overheerlijke appeltaarten, het andere deel werd, met behulp van een ouderwetse passeerzeef, verwerkt tot appelmoes. 

  lees meer
 • Jerusalema Dance Challenge Mozaiek

  Enthousiaste medewerkers bij onze locatie Mozaiek in Zuidlaren deden mee met de Jerusalema Dance Challenge. Het nummer ‘Jerusalema’ van de Zuid-Afrikaanse DJ en producer Master KG wordt wereldwijd opgepikt.

  lees meer
 • Nieuwe expositie in Galerie Mozaiek

  De expositie van Roelof Koobs is op vrijdag 11 september jl. in bescheiden kring geopend. Stadsgezichten, winkelstraatjes, dorpjes en landschappen sieren regelmatig zijn doeken. 

  lees meer
 • 'Een steekje los' brengt steekijs bij Mozaiek

  Afgelopen week maakte de ijscokar van 'Steekjelos' elke dag een rondje door Mozaiek. Alle bewoners en cliënten konden genieten van een steekijsje. De cliënten in de huiskamers van de verpleegafdeling kregen op 25 augustus j.l. bezoek van de ijscokar, ook daar viel een ouderwets steekijsje erg in de smaak!

  lees meer