Nieuws

Nieuws Mozaiek

 • Internationale Dag van de Chocolade

  Vorige week was de Internationale Dag van de Chocolade. Bij een aantal van onze locaties werd dit gevierd door te koken met chocolade. Op het menu stond kip met chocolade, een erg verrassende combinatie die erg goed in de smaak viel bij onze bewoners en cliënten! De chocolade werd verwerkt in de saus die bij de kip werd geserveerd en als afsluiter een heerlijk toetje met... chocola! Hmmmmm!

  lees meer
 • Wereld Alzheimer Dag

  Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Reden om eens in gesprek te gaan met Daphne Boosman, Casemanager Dementie bij Zorggroep Drenthe. We praten over haar rol als Casemanager Dementie, ervaringen en tips. Sinds 2020 vervulde Daphne Boosman een dubbelrol als Casemanager Dementie en wijkverpleegkundige bij Zorggroep Drenthe. Sinds dit jaar richt zij zich voornamelijk op haar rol als Casemanager Dementie.

  lees meer
 • Fotolijstjes in Mozaiek

  Afgelopen week werden op de verpleegafdeling in Mozaiek fotolijstjes versierd en gepimpt. Een mooie manier om een leuke foto een ereplaatsje te geven. 

  lees meer
 • Eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg

  Wat een prachtig eerbetoon mochten wij gisteren ontvangen van Stichting Dank Helden van de Zorg. Een aantal van onze medewerkers laten het eerbetoon dan ook vol trots zien.

  lees meer
 • Mozaiek in teken van bloemencorso

  Het Bloemencorso Eelde ging in onze locatie Mozaiek niet onopgemerkt voorbij. Afgelopen week konden bewoners en cliënten een film bekijken in het theater over het laatste corso dat in 2019 gehouden werd.

  lees meer
 • Plaatjes om van te smullen uit Mozaiek

  Recent ontvingen wij een van de cliënten uit Mozaiek met gezelschap in het restaurant. Zij schoven aan voor een 4-gangendiner, vers bereid door onze keukenbrigade.

  lees meer
 • Op naar Limburg en Brabant

  Bewoners en cliënten van Mozaiek reisden de afgelopen 2 weken door naar Limburg en Brabant. Om fit te starten was er op maandag bewegen op muziek met een zachte 'g'. En bij vakantie in Limburg hoort natuurlijk een stuk echte Limburgse vlaai!

  lees meer
 • Bewoners en cliënten Mozaiek reizen door naar Noord-Holland

  Vorige week was Noord-Holland aan de beurt tijdens de zomervakantieweken bij Mozaiek. Op maandag werd gestart met bewegen op Hollandse muziek en er zaten een paar pittige oefeningen tussen! En met Alkmaar in deze provincie kon een goede kaasproeverij uiteraard niet ontbreken. 

  lees meer
 • Weekje vakantie in Overijssel

  Na Drenthe en Ameland werd afgelopen week Overijssel aangedaan door de bewoners en cliënten van Mozaiek. Na een gezonde portie beweging op Hollandse muziek op maandag, werd iedereen op dinsdag verrast met een lekker stuk koek (notenkoek, ontbijtkoek of vruchtenkoek) bij de koffie. 

  lees meer
 • Bewoners en cliënten Mozaiek in de ban van vakantie Ameland

  De zomervakantieweken staan deze zomer centraal bij Zorggroep Drenthe. Bewoners en cliënten van Mozaiek hebben vorige week een heerlijke vakantie gehad op Ameland. 

  lees meer