Nieuws

Nieuws Vijverhof

 • Vredesweek in De Vijverhof

  In het kader van de Vredesweek die van 18 tot en met 26 september plaatsvond organiseerde een van onze collega’s in De Vijverhof een ochtend in dit thema.

  lees meer
 • Internationale Dag van de Chocolade

  Vorige week was de Internationale Dag van de Chocolade. Bij een aantal van onze locaties werd dit gevierd door te koken met chocolade. Op het menu stond kip met chocolade, een erg verrassende combinatie die erg goed in de smaak viel bij onze bewoners en cliënten! De chocolade werd verwerkt in de saus die bij de kip werd geserveerd en als afsluiter een heerlijk toetje met... chocola! Hmmmmm!

  lees meer
 • Wereld Alzheimer Dag

  Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Reden om eens in gesprek te gaan met Daphne Boosman, Casemanager Dementie bij Zorggroep Drenthe. We praten over haar rol als Casemanager Dementie, ervaringen en tips. Sinds 2020 vervulde Daphne Boosman een dubbelrol als Casemanager Dementie en wijkverpleegkundige bij Zorggroep Drenthe. Sinds dit jaar richt zij zich voornamelijk op haar rol als Casemanager Dementie.

  lees meer
 • Eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg

  Wat een prachtig eerbetoon mochten wij gisteren ontvangen van Stichting Dank Helden van de Zorg. Een aantal van onze medewerkers laten het eerbetoon dan ook vol trots zien.

  lees meer
 • Wandelen en eendjes voeren

  Regelmatig genieten bewoners en cliënten van een wandeling om de vijver. Soms is er oud brood dat ze aan de eendjes voeren en soms gaat zelfs de robothond van een van de cliënten mee uit wandelen.

  lees meer
 • Wellness bij De Vijverhof

  Na een zomer vol sportactiviteiten was het tijd voor een welverdiende week van Wellness. Tijdens deze week hebben we extra goed voor zowel de binnen- als de buitenkant van onze bewoners en cliënten gezorgd.

  lees meer
 • bierproeverij bij De Vijverhof

  Vrijdag 6 augustus werd bij een aantal van onze locaties een bierproeverij georganiseerd. Zo werden bij De Vijverhof, over de middag verspreid, diverse verschillende biertjes geserveerd en konden de deelnemers in groepjes, hun stem uitbrengen.

  lees meer
 • Fijnproeverij bij De Vijverhof

  Een aantal weken geleden berichtten wij jullie al over de fijnproeverij bij De Wenning. Onlangs was het de beurt aan De Vijverhof.

  lees meer
 • De weken vliegen voorbij in De Vijverhof

  De weken vliegen voorbij, zo ook tijdens de vakantieweken in De Vijverhof. Er gebeurde de afgelopen weken dan ook een hoop op de locatie in Assen. De recreatieruimte was voorzien van talloze wielershirts in verband met de Tour de France, er werden schepijsjes uitgedeeld en in ontspannen sfeer werden er appeltaarten en appelmoes gemaakt. Smullen!

  lees meer
 • Aandachtvelders infectiepreventie aangesteld

  Binnen Zorggroep Drenthe zijn op iedere locatie en binnen de wijkverpleging aandachtsvelders infectiepreventie aangesteld. De afgelopen weken zijn zij geschoold om hun taken op de locaties nog beter uit te kunnen voeren. 

  lees meer