Nieuws

Nieuws Vijverhof

 • Fleurige post voor De Vijverhof

  Bij De Vijverhof stond al een tijdje een kamerscherm waaraan binnengekomen kaarten en tekeningen werden opgehangen. Omdat wij zoveel post mogen ontvangen begon het scherm een beetje vol te worden. De oplossing… en prachtige kaartenhanger. Zo werd weer een mooi kleurrijk hoekje gecreëerd. Onze bewoners en cliënten worden erg blij van zoveel mooie berichten!

  lees meer
 • Locaties voorzien van bewegwijzering

  Om onze locaties gereed te maken voor het ontvangen van bezoek was er een aantal klussen die wij vooraf moesten klaren.

  Een daarvan was het aanbrengen van bewegwijzering. De persen bij Reclame Assen stonden niet stil! Inmiddels zijn er maar liefst 1750 stickers geplakt! Vandaag zijn de laatste stickers geplakt door onze collega’s bij de locaties die vanaf morgen open mogen voor bezoek.

  lees meer
 • Weer bezoek bij locaties Zorggroep Drenthe

  Wij zijn blij dat wij, ook al is het nog in zeer beperkte mate, de deuren van onze locaties weer open mogen doen voor bezoek. Wij bewaken daarin de balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting en verspreiding van het coronavirus en anderzijds het welzijn van onze bewoners en cliënten.

  lees meer
 • Webinars voor bewoners, cliënten en contactpersonen

  De afgelopen dagen organiseerden wij vier webinars. Wij gingen digitaal in gesprek met bewoners, cliënten en hun eerste contactpersonen. Als praatstuk werden de uitkomsten van de vragenlijsten die men vooraf kon invullen gebruikt.

  lees meer
 • Lintje voor oud-vrijwilligers

  Het echtpaar Pieter en Janny Post-Wekema kreeg een Koninklijke onderscheiding voor hun inzet voor vrijwilligersactiviteiten bij woon- zorgcentrum De Vijverhof. Vanaf 1989 tot januari 2020 was het echtpaar betrokken bij de organisatie van o.a. rommelmarkten en bingo-avonden. 

  lees meer
 • Daar zit muziek in!

  Muziek verbroedert, zorgt voor herkenning en raakt mensen. Dankbaar zijn wij dan ook voor alle muzikale initiatieven die voor de bewoners en cliënten van onze locaties georganiseerd worden. De afgelopen periode deed de omgeving van onze locaties regelmatig dienst als podium.

  lees meer
 • Pasen 2020

  Pasen (en de aanloop daarnaartoe) is bij Zorggroep Drenthe niet ongemerkt voorbij gegaan. Een opsomming met leuke plaatjes:

  lees meer
 • Post, tekeningen en meer!

  Wat wordt er veel aan onze bewoners en cliënten gedacht! Er wordt veel getekend en geknutseld. Bij Symphonie in Eelde ontvingen ze onlangs een hele map vol met prachtige tekeningen, bij Spectrum in Beilen komen er bijna dagelijks zelfgemaakte kaarten van kinderen en bewoners uit Beilen met bemoedigende teksten. Ook bij De Wenning komt veel post voor bewoners en medewerkers. Daar hebben ze een ‘Troostmuur’ gemaakt zodat iedereen kan genieten van de mooie kaarten en tekeningen.

  lees meer
 • Verjaardag bij De Vijverhof

  Op donderdag 9 april jl. mocht mevrouw Mechielsen maar liefst 95 kaarsjes uitblazen! Vanwege de maatregelen rondom corona zag de viering van haar verjaardag dit jaar iets anders uit.

  lees meer
 • Ontmoetingsraam

  Nu het persoonlijke contact vanwege alle maatregelen rondom corona lastig is, zijn wij bij Zorggroep Drenthe erg blij dat wij voor al onze verpleeg- en verzorgingshuizen een Ontmoetingsraam hebben kunnen realiseren.

  lees meer