Nieuws

Nieuws Vijverhof

 • Sfeerimpressie 50-jarig jubileum De Vijverhof

  Onlangs berichtten wij al over de viering van het 50-jarig jubileum van De Vijverhof in Assen. Er werd ook een hele mooie impressie op beeld gemaakt waarin te zien is dat bewoners, cliënten en bezoekers ontzettend genieten. Wij laten u ook nog graag even meegenieten! Bekijk de film hier.

  lees meer
 • 50-jarig jubileum van De Vijverhof

  Afgelopen zaterdag werd bij De Vijverhof in Assen, het 50-jarig jubileum van De Vijverhof gevierd! Het was een zeer geslaagde dag waarbij bezoekers konden genieten van een mini Pasar Malam. 

  lees meer
 • Wandelen bij De Vijverhof

  Drie weken geleden kon je al lezen over een mooi initiatief van De Rabobank waarbij zij, met een team, graag iets wilden doen voor bewoners en cliënten van De Vijverhof. In juni zorgden zij al voor kleurige bloemen en planten op het terras en afgelopen dinsdag kwamen ze terug om met een groep bewoners en cliënten een mooie wandeling te maken.

  lees meer
 • Lekker naar buiten!

  Als het even kan, zitten we graag buiten! Kortgeleden hadden we een heerlijke zaterdag in de binnentuin van De Vijverhof. 's Ochtends werd al heerlijk buiten koffie gedronken, ondertussen genietend van het buiten zijn en de bloemen.

  lees meer
 • Zonnige wandeling!

  Elke dinsdag wordt er gewandeld met bewoners en cliënten van De Vijverhof. Ze maken verschillende rondes en tijdens een van deze wandelingen, alweer een tijdje terug, liepen ze langs de weilanden, om te kijken naar de opkomende bloemetjes en te genieten van de zon.

  lees meer
 • Rondje TT

  Dat Assen vorige week volledig in het teken van de TT stond kan niemand ontgaan zijn. Ook bij De Vijverhof ging de TT niet onopgemerkt voorbij. De rolstoelbus van Zorggroep Drenthe werd in drie dagen tijd zes keer ingezet voor een ‘rondje TT’. Tijdens alle zes ritten zat de bus vol. De ritten gingen langs alle bezienswaardigheden.

  lees meer
 • Kleurige planten voor De Vijverhof

  Onlangs werden wij benaderd door de Rabobank. De Rabobank heet maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Vanuit die gedachte dragen zij als team, ieder jaar bij aan een aantal projecten in de regio. Toen zij vernamen dat er bij De Vijverhof behoefte is aan vrijwilligers ontstond bij hen het idee om iets te doen voor bewoners en cliënten van De Vijverhof.

  lees meer
 • Boswandeling met de Qwiek.up in De Vijverhof

  Regelmatig wordt de Qwiek.up ingezet op de verpleegafdeling in De Vijverhof. Dit keer zagen cliënten in een van de huiskamers een mooie boswandeling met het geluid van vogels op de achtergrond. Iedereen genoot en er werden veel herinneringen gedeeld. Van lopen met de hond in het bos, tot flinke boswandelingen.

  lees meer
 • Kleurrijke nestkastjes

  Een aantal creatieve bewoners en cliënten van De Vijverhof hebben de afgelopen weken gewerkt aan het 'pimpen' van nestkastjes. Eerst verfden ze de nestkastjes helemaal wit. Daarna kwam het, stap voor stap, tot de mooiste resultaten!

  lees meer
 • Nog meer muziek bij Zorggroep Drenthe

  Afgelopen woensdag was een muzikaal optreden in De Vijverhof met medewerking van Wim Dekker. Voor het optreden begon werd er stilgestaan bij het onverwachte overlijden van een van de medewerkers van De Vijverhof. Na dit verdrietige moment was er tijd voor muziek, want je kunt leed alleen maar dragen als er ook mooie herinneringen zijn geweest. Mooie herinneringen hebben we gelukkig ook nu weer mogen maken.

  lees meer