Nieuws & activiteiten

Nieuws & Activiteiten Messchenstaete

 • High tea vrijwilligers

  Wat moeten wij zonder onze vrijwilligers! Op 18 december jl. hebben wij op alle locaties van Zorggroep Drenthe onze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Wij willen ze bedanken voor hun inzet en hebben als dank een high tea georganiseerd voor alle vrijwilligers.

  lees meer
 • Warme Winterdagen Workshops

  Het was een avond vol gezelligheid met creatieve en inspirerende workshops. Op dinsdag 26 en woensdag 27 november jl. nam Zorggroep Drenthe actief deel aan de “Warme Winterdagen Worskshops”, in De Nieuwe Kolk in Assen. Het waren workshops waar je letterlijk je vingers bij kon af te likken!

  lees meer
 • Opening Zorghotel Assen

  Sinds oktober 2019 is Zorghotel Assen geopend. Soms kan de mantelzorg de nodige zorg tijdelijk even niet bieden. Of mensen kunnen zich thuis tijdelijk niet zelfstandig redden als gevolg van ziekte of omdat ze moeten herstellen van een ziekte of een medische ingreep.

  lees meer
 • Dementiemonitor Alzheimer Nederland

  Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen zij beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

  lees meer
 • Messchenstaete officieel geopend

  Aan de rand van Assen verrees in 2016 een majestueus gebouw, waar niemand omheen kon, als hij vanuit noordelijke richting de stad binnen kwam rijden. Een landmark op een mooie plek, aan het Noordwillemskanaal. Eenenvijftig luxe huurappartementen, waarvan twee penthouses zijn hier gevestigd met luxe faciliteiten en zorg dichtbij. 21 april werd het (woon)gebouw officieel geopend.

  lees meer
 • Fysiotherapeuten tekenen huurcontract Messchenstaete

  Per 1 januari 2017 zal fysio Van der Knaap en Postmus een nieuwe praktijk openen in het appartementencomplex Messchenstaete. Afgelopen week werden de handtekeningen gezet onder het huurcontract met Zorggroep Drenthe. De praktijk krijgt naast behandelruimten een ruime oefenzaal waar diverse beweegprogramma’s worden gegeven.

  lees meer
 • Verloskundigenpraktijk ‘de Parel’ naar Messchenstaete

  Assen: Vandaag werd het huurcontract ondertekend tussen Verloskundigenpraktijk ‘de Parel' met Zorggroep Drenthe. Judith de Vos en Yvanka Bron brengen begin volgend jaar hun praktijk onder in Messchenstaete. Judith de Vos en Yvanka Bron, twee verloskundigen die kortgeleden samen verloskundigenpraktijk ‘de Parel' gestart zijn, zullen hun praktijk onderbrengen in het nieuwe appartementencomplex Messchenstaete in Marsdijk. Vandaag werd het huurcontract officieel getekend.

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe kiest voor Ammarens

  Assen: Bijna is het zover. Appartementencomplex Messchenstaete wordt in januari 2017 opgeleverd. Zorggroep Drenthe vindt het belangrijk dat de bewoners zich thuis voelen in een prettige en warme woonomgeving. Daarom heeft ze Ammarens Woondesign benaderd voor de inrichting van het gebouw. Ook het nieuwe woonzorgcentrum de Wester Es in Beilen zal door Ammarens uit Assen worden ingericht.

  lees meer
 • Hoogste punt Messchenstaete bereikt

  Op 22 april jl. werd het hoogste punt gevierd van het nieuwe appartementencomplex Messchenstaete. Het nieuwe complex wordt gebouwd aan de rand van Assen in de wijk Marsdijk en telt 51 appartementen. Eind dit jaar zullen de appartementen worden opgeleverd.

  lees meer