Nieuws & activiteiten

Nieuws & Activiteiten Messchenstaete

 • Tijdelijk drinkwater in flessen voor bewoners in woonzorgcentra Assen en Rolde

  WMD Drinkwaterbedrijf meldt dat in het drinkwater in Assen en Rolde en omgeving een E.colibacterie is aangetroffen. Woonzorglocaties De Vijverhof, De Wennning en appartementencomplex Messchenstaete vallen in het gebied waar de E.colibactierie is aangetroffen. De bewoners van de locaties zijn hiervan op de hoogte. WMD levert schoon drinkwater in flessen bij de locaties zodat onze bewoners geen risico’s lopen.

  lees meer
 • Samen tegen eenzaamheid!

  Van 28 september tot en met 4 oktober is het ‘De week tegen Eenzaamheid’. Tijdens deze week is er landelijk extra aandacht voor eenzaamheid. Ook bij Zorggroep Drenthe besteden we hier deze week éxtra aandacht aan.

  lees meer
 • Dag van de Thuiszorg 2023

  Vandaag is De dag van de Thuiszorg. Daarom willen wij al onze collega’s van de Extramurale Huishoudelijke Ondersteuning en de Wijkverpleging in het zonnetje zetten! Zij staan dag in, dag uit voor onze cliënten klaar om hen een moooie dag te bezorgen! Bedankt voor jullie inzet, elke dag opnieuw.

  lees meer
 • Wereld Alzheimer Dag 2023

  Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

  lees meer
 • De Drentse ouderenzorg gaat vol voor digitalisering

  Ouder worden in de toekomst. Dat doen we ‘SAMEN en ANDERS’ zeggen zestien Drentse ouderenzorgorganisaties. Zij bundelen hun krachten en sluiten aan bij het landelijke programma ‘Anders werken in de Zorg’. Het aantal ouderen verdubbelt de komende jaren en het aantal zorgmedewerkers neemt af. De inzet van zorgtechnologie verhoogt de levenskwaliteit van ouderen en verlaagt de werkdruk van (zorg)professionals.

  lees meer
 • Ouderenzorgorganisaties in Drenthe werken samen aan oplossing personeelstekort

  Vandaag ontvingen 36 deelnemers aan het project OpStap Drenthe hun diploma ‘Helpende Zorg & Welzijn’ uit handen van hun docenten. Zij-instromers, statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden in Drenthe met het project omgeschoold tot zorgprofessionals. Met het behalen van hun diploma hebben de gediplomeerden direct een vaste baan bij een van de deelnemende ouderenzorgorganisaties.

  lees meer
 • Esther Hoekzema-Croese trekt zich terug als lid raad van bestuur van Zorggroep Drenthe

  Op 23 mei jl. berichtten wij over de toetreding van Esther Hoekzema-Croese tot de raad van bestuur van Zorggroep Drenthe. Esther zou per 1 juli a.s. toetreden en samen met Gerben Krewinkel de tweehoofdige raad van bestuur vormen.

  lees meer
 • Brandbrief naar minister Helder vanuit 27 noordelijke zorgorganisaties

  De transitie in de ouderenzorg vraagt om zuurstof, niet het mes op de keel. ‘Draai de financiële kortingen voor de ouderenzorg terug. Voorkom verdere uitholling van de ouderenzorg en geef de transitie van de zorg zuurstof. In het belang van ouderen, onze medewerkers en vrijwilligers.’ Deze oproep doen wij samen met 26 andere ouderenzorgorganisaties uit Noord-Nederland. Eind vorige week werd een brandbrief naar minister Helder (Langdurige Zorg) verstuurd. 

  lees meer
 • Esther Hoekzema - Croese nieuw lid raad van bestuur

  Esther Hoekzema - Croese (46) treedt per 1 juli a.s. toe tot de raad van bestuur van Zorggroep Drenthe. Samen met Gerben Krewinkel (voorzitter) vormt Esther Hoekzema – Croese de tweehoofdige raad van bestuur van Zorggroep Drenthe. Esther Hoekzema - Croese is op dit moment bestuurder bij Vitaal Thuiszorg, een thuiszorgorganisatie die actief is in de Achterhoek en Gooi en Vechtstreek.

  lees meer
 • Project OpStap wint Noorderpoort jaarprijs 2023!

  Trots kunnen we melden dat project ‘OpStap’ de Noorderpoort Jaarprijs 2023 voor leerbedrijf van het jaar heeft gewonnen! Onze directeur Zorg en Behandeling en bedenker van OpStap, Marcel van der Meulen, heeft vanavond deze mooie prijs tijdens de Noorderpoort Jaarprijs-uitreiking in ontvangst genomen.

  lees meer