Nieuws

Nieuws Spectrum

 • Hanse Hof brengt attentie naar Spectrum

  Wat een mooi gebaar van Zorgboerderij Hanse Hof uit Beilen! Deze week is de week tegen de eenzaamheid en daarom brachten zij kalebassen voor onze bewoners en cliënten. Aan elke kalebas hing een kaartje met de boodschap; Er wordt aan je gedacht. Een erg attent gebaar, bedankt!

  lees meer
 • Nel’s rariteitenkar in Spectrum

  Recent deed Nel met haar rariteitenkar Spectrum aan. Nel is een armoedige vrouw uit de Charles Dickens tijd en zij ging langs de verschillende afdelingen in Spectrum.

  lees meer
 • Internationale Dag van de Chocolade

  Vorige week was de Internationale Dag van de Chocolade. Bij een aantal van onze locaties werd dit gevierd door te koken met chocolade. Op het menu stond kip met chocolade, een erg verrassende combinatie die erg goed in de smaak viel bij onze bewoners en cliënten! De chocolade werd verwerkt in de saus die bij de kip werd geserveerd en als afsluiter een heerlijk toetje met... chocola! Hmmmmm!

  lees meer
 • Wereld Alzheimer Dag

  Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Reden om eens in gesprek te gaan met Daphne Boosman, Casemanager Dementie bij Zorggroep Drenthe. We praten over haar rol als Casemanager Dementie, ervaringen en tips. Sinds 2020 vervulde Daphne Boosman een dubbelrol als Casemanager Dementie en wijkverpleegkundige bij Zorggroep Drenthe. Sinds dit jaar richt zij zich voornamelijk op haar rol als Casemanager Dementie.

  lees meer
 • Wonderfoons: oude PTT telefoons omgebouwd tot mini jukeboxen

  Op maandag 13 september stond de officiële ingebruikname van de Wonderfoon op het programma in Spectrum. Wethouder Dennis Bouwman van de Gemeente Midden-Drenthe nam samen met mevrouw De Weerd de Wonderfoon officieel in gebruik. De Wonderfoons worden al een tijdje gebruikt in Spectrum, maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was de officiële ingebruikname uitgesteld.

  lees meer
 • Eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg

  Wat een prachtig eerbetoon mochten wij gisteren ontvangen van Stichting Dank Helden van de Zorg. Een aantal van onze medewerkers laten het eerbetoon dan ook vol trots zien.

  lees meer
 • Geurzakjes van lavendel bij Spectrum

  Bewoners en cliënten van Spectrum hebben begin deze week geurzakjes met lavendel gemaakt. 

  lees meer
 • Olympische weken bij Spectrum

  In Spectrum zijn de olympische weken in volle gang. De olympische sporten hangen op de muur inclusief een heus medailleklassement. Dagelijks worden de nieuw gewonnen medailles bijgewerkt in het klassement. Hopelijk volgen er nog vele medailles!

  lees meer
 • Zomergroet vanuit Spectrum

  De jaarlijkse zomergroet stond vorige week weer op het programma bij Spectrum. Ieder jaar worden er tijdens deze activiteit zomerse foto's gemaakt van bewoners en cliënten. Door het weer en de leuke accessoires was iedereen in een zomerse stemming en dat is terug te zien op de foto's. Een zomerse groet vanuit Spectrum!

  lees meer
 • Aandachtvelders infectiepreventie aangesteld

  Binnen Zorggroep Drenthe zijn op iedere locatie en binnen de wijkverpleging aandachtsvelders infectiepreventie aangesteld. De afgelopen weken zijn zij geschoold om hun taken op de locaties nog beter uit te kunnen voeren. 

  lees meer