Wonen met zorg

U wilt zelfstandig en prettig wonen, in een omgeving waar u zich veilig en vertrouwd voelt, met de juiste service en (24-uurs) zorg binnen handbereik.

U kunt bij ons terecht voor:

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten, diensten en zorg die wij binnen de locatie bieden. Daarnaast kunt u op alle locaties van Zorggroep Drenthe terecht voor een tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of een vakantie van de mantelzorger.

Naast mooi wonen vinden wij het belangrijk dat uw welzijn hoog is en dat u zich thuis voelt! Wij doen er dan ook alles aan voor u gezellige activiteiten te organiseren!

Wonen met zorg op een van de Zorggroep Drenthe locaties

De locaties van Zorggroep Drenthe waar u kunt wonen met zorg dichtbij zijn: De Vijverhof in Assen, Symphonie in Eelde, De Wenning in Rolde, Spectrum in Beilen, Mozaiek in Zuidlaren en De Noorderkroon in Roden. Daarnaast bieden wij zorgverlening in Messchenstaete in Assen.

U kunt bij ons wonen met een indicatie 'Verblijf', maar u kunt ook een appartement huren in Messchenstaete of bij De Vijverhof. Wij bieden zorg als 'helpen bij het wassen en aankleden' tot aan 'intensieve verpleeghuiszorg'. Ook verlenen wij zorgverlening waarbij het gaat om dementie.

Zorggroep Drenthe participeert in het Netwerk Dementie Drenthe

Activiteiten op de locaties van Zorggroep Drenthe: Bij de Buren

Het concept ‘Bij de Buren’ is ontwikkeld om de buurtfunctie voor de locaties te vergroten. ‘Bij de Buren’ geeft het gevoel van thuis. We willen graag dat onze bewoners en cliënten midden in het leven blijven staan en dat er gezelligheid en warmte is in huis. 'Bij de Buren' kunt u ontspannen, sfeervol en lekker eten en kennis opdoen. Het is er gezellig en er is altijd wat te doen. Ons team van medewerkers biedt u een gastvrij onthaal. Er vinden regelmatig leuke activiteiten plaats, dus kom gezellig eens langs bij de buren. 'Bij de Buren' is een concept van Zorggroep Drenthe.

U kunt Bij de Buren:

  • Boodschappen doen;
  • Heerlijk eten in het restaurant;
  • Activiteiten bijwonen en doen;
  • Naar de kapper, pedicure of schoonheidsspecialiste.


Bij Zorggroep Drenthe is van alles te doen!

Huisdieren

Huisdieren kunnen veel voor mensen betekenen. Dat verandert niet als iemand naar een verpleeg-/verzorgingshuis gaat. Een kat, hond of een ander dier biedt gezelligheid en stimuleert om actief te blijven. Het kan tegen eenzaamheid helpen en geeft de cliënt bovendien het gevoel nodig te zijn. De aanwezigheid van een huisdier heeft dan ook vaak een positief effect op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de cliënt. Zorggroep Drenthe hanteert het principe dat cliënten een huisdier mogen houden op het appartement mits de cliënt deze zelf verzorgt en dat het huisdier geen overlast geeft voor andere cliënten en personeel.

Cliëntenraad

Iedere locatie van Zorggroep Drenthe heeft een cliëntenraad. Zij behartigen de belangen van de cliënten binnen de locatie en het thuiszorggebied. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u de leden van de cliëntenraad altijd aanspreken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wonen bij Zorggroep Drenthe bel dan met het Zorgservicebureau T. 0592-30 57 65 of vul het contactformulier in.