Galerie Mozaiek

Woonzorgcentrum Mozaiek beschikt over een galerie waar bekende en minder bekende kunstenaars hun werken tonen.

Documentaire Traditie
Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Robert Mulder toont Galerie Mozaiek in een overzichtstentoonstelling een indrukwekkende selectie foto’s uit zijn oeuvre van reportages. Robert Mulder werkt bijna uitsluitend in het buitenland. Zijn belangrijkste onderwerpen zijn ontwikkelingswerk, vluchtelingen, politiek, reizen, religie en cultuur. Hij kiest voor achtergrond-reportages over soms wereldschokkende gebeurtenissen en probeert zijn onderwerpen gedurende een langere periode te volgen. De expositie is te bekijken t/m 16 december 2018. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u hier!

Tegelijkertijd worden in het restaurant van Mozaiek Zuidlaren schilderijen geëxposeerd van kunstenares Johanna Musch uit Noordwolde.
Johanna heeft oog voor de unieke eigenschappen van mens, dier en natuur en verwerkt dit op geheel eigen wijze in intieme portretten. Opvallend in haar schilderijen zijn haar losse toets en warme kleurgebruik. Het werk is figuratief, maar de kunstenaar legt de accenten zo, dat niet enkel de waarneming telt, maar dat het zijn van het afgebeelde tot uitdrukking komt.

De galerie is dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur

Geannuleerd
De tentoonstelling - Hedendaagse kunst uit INDONESIË - die gepland stond van 23 december 2018 t/m 10 februari 2019 is geannuleerd.

Vragen?
Heeft u vragen over de galerie of de huidige tentoonstelling, dan kunt u deze stellen via: galerie@zorggroepdrenthe.nl


Guda Koster over Galerie Mozaiek:

‘Begin 2018 exposeerde ik in Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Na de opening kon het eigenlijk al niet meer stuk :-) Veel belangstelling, leuke speeches en werk verkocht. Daarna merkte ik dat veel mensen uit de omgeving de tentoonstelling bezochten, ik kreeg opeens FB vriendschapsverzoeken uit de buurt van Zuidlaren, ik werd uitgenodigd voor een kunstroute en ik werd gemaild en gebeld dat men werk wilde kopen. De tentoonstelling gaf een mooi overzicht van mijn werk, de foto’s zijn binnenkort te zien op mijn website. Wat een prachtig initiatief van Zorggroep Drenthe. Een galerie in een woon- zorgcentrum. Het brengt mensen bij elkaar en er komen mooie gesprekken tot stand, waarvan ik ook onderdeel kon zijn. Hartelijk dank en wie weet tot ziens!’

Saskia Boelsums over Galerie Mozaiek:
'Wat was het ontzettend leuk om bij jullie te exposeren! De locatie is perfect en de jullie aanpak is heerlijk professioneel. Ik vond het allemaal geweldig goed georganiseerd en geregeld.'