Nieuws

Nieuws Wenning

 • Aanvullende voorzorgsmaatregelen

  Op dit moment zien wij dat de coronabesmettingen in Nederland en in onze provincie weer toenemen. Ook uit ons werkgebied en in de omgeving van onze locaties bereiken ons signalen dat er nieuwe besmettingen bij komen. Om die reden neemt Zorggroep Drenthe uit voorzorg aanvullende maatregelen. 

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe heeft eigen corona teststraat

  Het kan niemand ontgaan zijn dat de wachttijden voor het afnemen van een coronatest en het verwerken van de testuitslagen bij de GGD oplopen. Door deze vertraging zijn (zorg)medewerkers relatief lang niet inzetbaar. Voor Zorggroep Drenthe was dit reden om de mogelijkheden voor het opstarten van een eigen corona teststraat (CTS) te onderzoeken.

  lees meer
 • Nationale koffiedag

  Hmmmmm… tijd voor een bakkie. Koffie, want het is vandaag Nationale koffiedag! In De Wenning in Rolde stond daarom voor de bewoners en cliënten de koffie om 10.00 uur klaar in de ouderwetse kraantjespot. En er werd een grote snee krentenwegge met roomboter bij geserveerd!

  lees meer
 • Kleintje Roldermarkt

  Door het coronavirus zijn verschillende evenementen aangepast of afgelast. Ook de Roldermarkt kon geen doorgang vinden op de manier zoals dit al jaren gebruikelijk is. Zij voerden een aangepast programma. In De Wenning konden ze de Roldermarkt natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om de bewoners en cliënten toch het Roldermarkt-gevoel te geven, organiseerden onze collega’s zelf een “kleintje” Roldermarkt.

  lees meer
 • De vakantieweken in De Wenning zijn voorbij

  Deze zomer genoten bewoners, cliënten en medewerkers in Duitsland, Italië en Holland. Telkens stond de locatie in een ander thema en zorgden medewerkers voor de aankleding. Mede dankzij verschillende bedrijven werd het mogelijk om de thema’s nog meer kracht bij te zetten.

  lees meer
 • De Wenning reist door Holland

  Gisteren zijn de Hollandse weken gestart in De Wenning met een Holland Quiz en zoute haring.

  lees meer
 • In De Wenning zijn de Italiaanse weken begonnen

  Alles is mooi versierd in Italiaanse sfeer en er hangen zelfgemaakte posters aan de muur. Maandag zijn de bewoners gestart met een Italiaanse Quiz, vol met wetenswaardigheden over Italië.

  lees meer
 • Duitsland doet De Wenning in Rolde aan!

  Heerlijk BBQ-en en knutselen zijn de revue al gepasseerd de afgelopen week. 

  lees meer
 • Zomer bij Zorggroep Drenthe!

  De voorbereidingen waren al een vakantiereis op zich en de opening op de locaties van Zorggroep Drenthe was spectaculair! Onze bewoners en cliënten gaan deze zomer namelijk ‘op reis in eigen huis’. Op 14 juli was op alle locaties de aftrap van een speciaal zomerprogramma.

  lees meer
 • Winnaars kleurwedstrijd

  Onlangs werd naar diverse basisscholen een kleurplaat gestuurd met de vraag om deze te verspreiden onder hun leerlingen. Het doel van deze actie was om, toen onze woonzorglocaties nog gesloten waren voor bezoek, onze bewoners en cliënten een hart onder de riem te steken met een mooie tekening.

  lees meer