Nieuws

Nieuws Wenning

 • Burendag 2021 in De Wenning

  Afgelopen vrijdag werd bij De Wenning stil gestaan bij Burendag. Omdat we Burendag dit jaar niet echt konden vieren met onze buurtgenoten, werd een zogenaamde Burenbingo georganiseerd voor alle bewoners en cliënten van De Wenning.

  lees meer
 • Wereld Alzheimer Dag

  Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Reden om eens in gesprek te gaan met Daphne Boosman, Casemanager Dementie bij Zorggroep Drenthe. We praten over haar rol als Casemanager Dementie, ervaringen en tips. Sinds 2020 vervulde Daphne Boosman een dubbelrol als Casemanager Dementie en wijkverpleegkundige bij Zorggroep Drenthe. Sinds dit jaar richt zij zich voornamelijk op haar rol als Casemanager Dementie.

  lees meer
 • Eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg

  Wat een prachtig eerbetoon mochten wij gisteren ontvangen van Stichting Dank Helden van de Zorg. Een aantal van onze medewerkers laten het eerbetoon dan ook vol trots zien.

  lees meer
 • Leg's Uut, de Nintendo Switch

  In deze vierde aflevering van Leg's Uut laten de kinderen aan een aantal bewoners en cliënten van De Wenning zien wat een Nintendo Switch is. Ze lieten een spelletje zien met verschillende karakters, verschillende levels en... een gemenerik.

  lees meer
 • Leg's Uut, aflevering 3

  Heeft u aflevering 3 van Leg's Uut van RTV Drenthe al gezien? In deze aflevering gaan onze bewoners en cliënten samen met de kinderen kijken wat zij weten van YouTube.

  lees meer
 • Drentse vakantieweken in De Wenning

  De laatste weken van de zomervakantieweken brachten de bewoners en cliënten van De Wenning door in hun eigen provincie. Het restaurant en de ontvangstruimte waren aangekleed met Drentse producten en natuurlijk ontbraken ook de Drentse- en de Roldervlag niet. Daarnaast waren er Drentse keien, boeken in het Drents, en boeken van Drentse schrijvers maar ook een heuse Drentse afstandssticker.

  lees meer
 • De tweede Japanse vakantieweek in de Wenning

  De tweede week van vakantieland Japan was een creatieve week. De bewoners en cliënten hebben bloemstukjes gemaakt en papiervouwkunst geprobeerd.
  Bloemschikken was naar aanleiding van het thema Ikebana, een Japanse bloemschikkunst. Deze vorm van bloemschikken is eenvoudig en kan kleurrijk zijn. Voor onze bewoners en cliënten is Ikebana te moeilijk. Dat leer je niet zo maar een, twee, drie, daarom hebben we bij De Wenning andere mooie kleurrijke bloemstukjes gemaakt. 

  lees meer
 • Aflevering twee van Leg's Uut

  Vandaag aflevering twee uit de serie Leg's Uut van RTV Drenthe. In deze online serie leggen kinderen uit hoe een aantal moderne snufjes werken. Vandaag laten ze zien wat de moderne rage Pop-It nou eigenlijk is. Heb je de eerste aflevering gemist? Terugkijken kan hier.

  lees meer
 • Bewoners en cliënten van De Wenning schitteren in serie RTV Drenthe

  Bewoners en cliënten van De Wenning schitteren in de serie Leg's Uut van RTV Drenthe. In deze online serie leggen kinderen uit hoe een aantal moderne snufjes werken. In deze eerste aflevering laten ze TikTok zien, binnenkort meer!

  lees meer
 • Bonsai en sushi, bewoners en cliënten van De Wenning leren Japan kennen

  Bewoners en cliënten van De Wenning zijn helemaal afgereisd naar Japan! Hoewel ze het land niet zelf kunnen bezoeken leren ze het land toch een beetje kennen tijdens de twee weken waarin De Wenning in Japanse sferen gehuld is.

  lees meer