Nieuws

Nieuws Noorderkroon

 • High tea vrijwilligers

  Wat moeten wij zonder onze vrijwilligers! Op 18 december jl. hebben wij op alle locaties van Zorggroep Drenthe onze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Wij willen ze bedanken voor hun inzet en hebben als dank een high tea georganiseerd voor alle vrijwilligers.

  lees meer
 • Leuke samenwerking tussen basisschool De Verwondering en De Noorderkroon

  De afgelopen twee jaren kwamen de leerlingen van BBS De Verwondering al bij de Noorderkroon met Palmpasen. Met hun mooi versierde stokken brachten zij mooie liedjes ten gehore in de grote zaal van de Noorderkroon. De bewoners genoten enorm van de kinderen, en andersom vonden de kinderen het ook erg leuk.

  lees meer
 • Creativiteit in de Noorderkroon

  Tijdens het opruimen kom je soms spullen tegen waarvan je denkt, dat is zonde om weg te gooien! Zo wisten bewoners van De Noorderkroon vorige week hun creativiteit te uiten op oude sigarendoosjes.

  lees meer
 • Circus-week bij De Noorderkroon!

  Maandag 8 juli jl. begon de circus-week bij De Noorderkroon. De hele week werden er speciale activiteiten georganiseerd die allemaal in het circusthema stonden. Maandag begon de week met circus spelen, deze spelen leken wel een klein beetje op kermis. Een leuk begin van een leuke week!

  lees meer
 • Optreden Oranjemuziekvereniging Roden

  Dinsdag 14 mei jl. was er een optreden van het Oranjemuziekvereniging Roden. Het jeugd orkest van deze vereniging heeft voor de bewoners opgetreden. Dit was aangeboden door een bewoonster van de Noorderkroon. Het was een tegen prestatie die mevrouw voor haar verjaardag wilde omdat ze de vereniging heeft gesteund.

  lees meer
 • Pinkstermenu

  Tijdens de Pinksterdagen kunt u in Restaurant 'Bij de Buren' genieten van ons Pinkstermenu. Op sommige locaties wordt het menu op zondag 9 juni geserveerd bij andere op maandag 10 juni. Neem contact op met de locatie(s) voor meer informatie.

  lees meer
 • Fotoexpositie in de Noorderkroon

  In januari en februari 2019 is er landelijk veel te doen op het gebied van taal. Voorleesdagen, gedichtendag en de week van de poëzie vinden plaats, om er maar een paar te noemen.

  lees meer
 • 'Cultureel Erfgoed jaar' afgesloten met expositie in de Noorderkroon

  Vanuit het schoolproject “Blijvend Goed” zijn er in de hal van de Noorderkroon schilderijen en tekeningen te zien van verschillende basisscholen en voortgezet onderwijs uit Roden. Het Cultureel Erfgoed jaar 2018 is tijdens het wAt ’N kUNsT festival aanleiding geweest voor een project waarbij leerlingen herkenningspunten in Roden verbeelden.

  lees meer
 • Geslaagde avond in De Noorderkroon

  Mijn presentatie in Woonzorgcentrum De Noorderkroon van Zorggroep Drenthe voor zo'n 70 toehoorders, zit erop. Ik sta voor het podium en drink mijn glas water leeg. In de zaal praten mensen in groepjes na.

  lees meer
 • Dutch Agri Food Week in Noorderkroon

  Prachtige finale van de Basisscholen receptenwedstrijd “Geef me de (schijf van) vijf”
  Van 5 t/m 16 oktober was de Dutch Agri Food Week 2018. Een landelijk project dat voor de vierde keer plaatsvond. Tijdens deze week worden er allerlei activiteiten gehouden die betrekking hebben op streekproducten gekoppeld aan bewegen. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper en andere agrifood-experts werd de vraag gesteld: wat eten we nu en in 2050?

  lees meer