Nieuws

Nieuws Noorderkroon

 • Wereld Alzheimer Dag

  Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Reden om eens in gesprek te gaan met Daphne Boosman, Casemanager Dementie bij Zorggroep Drenthe. We praten over haar rol als Casemanager Dementie, ervaringen en tips. Sinds 2020 vervulde Daphne Boosman een dubbelrol als Casemanager Dementie en wijkverpleegkundige bij Zorggroep Drenthe. Sinds dit jaar richt zij zich voornamelijk op haar rol als Casemanager Dementie.

  lees meer
 • Eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg

  Wat een prachtig eerbetoon mochten wij gisteren ontvangen van Stichting Dank Helden van de Zorg. Een aantal van onze medewerkers laten het eerbetoon dan ook vol trots zien.

  lees meer
 • Laatste tropische vakantieweken

  Bij De Noorderkroon zitten de tropische vakantieweken erop. Er stonden nog een paar mooie activiteiten op het programma deze laatste weken. Zo vertelde verhalenverteller Tom Schotten zomerse verhalen van vroeger waarbij hij een aantal mooie liedjes ten gehore bracht. Ook kwamen er veel oude voorwerpen voorbij tijdens de verhalen en bewoners en cliënten zongen vrolijk mee met de oude liedjes.

  lees meer
 • Tweede vakantieweek bij De Noorderkroon

  Tijdens de tweede vakantieweek bij De Noorderkroon stond er van alles op het programma voor onze bewoners en cliënten. Tijdens de bingo met zomerse plaatjes kwamen er, bij het zien van de mooie foto's, allerlei verhalen naar boven. En de winnaar ging met een doos zeebanket naar huis!

  lees meer
 • Bibliotheek in De Noorderkroon

  Sinds kort kunnen bewoners en cliënten van De Noorderkroon terecht in de eigen bibliotheek van De Noorderkroon. Hier kunnen ze gratis boeken, spellen, puzzels of cd's lenen.

  lees meer
 • Zomervakantieweken in De Noorderkroon

  Bij De Noorderkroon hebben ze tijdens de zomervakantieweken niet stilgezeten. Om de witte gang op te fleuren hebben bewoners en cliënten een prachtige vlindertuin gemaakt van vlindermacaroni. Naast en in de buurt van de deur naar de huiskamer is het een fleurige boel geworden. De vlinders vliegen overal tussen de bloemen.

   

  lees meer
 • Aandachtvelders infectiepreventie aangesteld

  Binnen Zorggroep Drenthe zijn op iedere locatie en binnen de wijkverpleging aandachtsvelders infectiepreventie aangesteld. De afgelopen weken zijn zij geschoold om hun taken op de locaties nog beter uit te kunnen voeren. 

  lees meer
 • Campagne voor het werven van vakantiemedewerkers

  Trots op onze nieuwe campagne om vakantiemedewerkers te werven! Met een filmpje op al onze social media kanalen en een interne campagne bereiken we een zo breed mogelijk publiek. Heb jij een buurmeisje, neefje, nichtje of (schoon)zoon/-dochter die op zoek is naar een leuke vakantiebaan? 

  lees meer
 • Barbecue aangeslingerd bij Zorggroep Drenthe

  Ondanks dat het de afgelopen dagen regenachtig is willen we deze barbecue-plaatjes toch graag met jullie delen. De barbecue is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze Nederlandse eetcultuur en daarom is een lekker stukje vlees van de barbecue ook vaste prik bij Zorggroep Drenthe.

  lees meer
 • Pizza Party Day bij Zorggroep Drenthe

  Vandaag is het Pizza Party Day! Bewoners en cliënten kunnen vandaag in alle locaties genieten van een echte Italiaanse dag. Met name de pizza staat prominent op het menu. O.a. de locaties De Vijverhof en De Noorderkroon zijn gehuld in Italiaanse sferen en daar werden de pizza's geserveerd in echte Italiaanse pizzadozen. Het diner werd afgesloten met een heerlijk Italiaans dessert.

  lees meer