Nieuws

Nieuws Noorderkroon

 • Aanvullende voorzorgsmaatregelen

  Op dit moment zien wij dat de coronabesmettingen in Nederland en in onze provincie weer toenemen. Ook uit ons werkgebied en in de omgeving van onze locaties bereiken ons signalen dat er nieuwe besmettingen bij komen. Om die reden neemt Zorggroep Drenthe uit voorzorg aanvullende maatregelen. 

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe heeft eigen corona teststraat

  Het kan niemand ontgaan zijn dat de wachttijden voor het afnemen van een coronatest en het verwerken van de testuitslagen bij de GGD oplopen. Door deze vertraging zijn (zorg)medewerkers relatief lang niet inzetbaar. Voor Zorggroep Drenthe was dit reden om de mogelijkheden voor het opstarten van een eigen corona teststraat (CTS) te onderzoeken.

  lees meer
 • Vakantiekaarten vanuit Afrika

  De vakantie in Afrika zit er bijna op voor De Noorderkroon. Net als in het echt komen de vakantiekaarten ongeveer aan als je weer thuis bent. Wij delen de mooie plaatjes graag.

  lees meer
 • Een mooie week 'in Afrika' in De Noorderkroon

  De week werd afgetrapt met een Afrikaanse verhalen bingo. Iedereen ging met een mooi prijsje naar huis, de middag was zeer geslaagd. Op dinsdag werd de laatste hand gelegd aan de Malinese muurkunst. Wat hebben de bewoners hier wat moois van gemaakt. Iedereen is dan ook erg trots op hoe het is geworden.

  lees meer
 • Zomer bij Zorggroep Drenthe!

  De voorbereidingen waren al een vakantiereis op zich en de opening op de locaties van Zorggroep Drenthe was spectaculair! Onze bewoners en cliënten gaan deze zomer namelijk ‘op reis in eigen huis’. Op 14 juli was op alle locaties de aftrap van een speciaal zomerprogramma.

  lees meer
 • Hartelijk dank

  Naast onze dank aan onze bewoners, cliënten, hun contactpersonen, onze medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen voor de afgelopen periode is er nog een groep die wij graag willen bedanken.

  lees meer
 • Locaties voorzien van bewegwijzering

  Om onze locaties gereed te maken voor het ontvangen van bezoek was er een aantal klussen die wij vooraf moesten klaren.

  Een daarvan was het aanbrengen van bewegwijzering. De persen bij Reclame Assen stonden niet stil! Inmiddels zijn er maar liefst 1750 stickers geplakt! Vandaag zijn de laatste stickers geplakt door onze collega’s bij de locaties die vanaf morgen open mogen voor bezoek.

  lees meer
 • Weer bezoek bij locaties Zorggroep Drenthe

  Wij zijn blij dat wij, ook al is het nog in zeer beperkte mate, de deuren van onze locaties weer open mogen doen voor bezoek. Wij bewaken daarin de balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting en verspreiding van het coronavirus en anderzijds het welzijn van onze bewoners en cliënten.

  lees meer
 • Webinars voor bewoners, cliënten en contactpersonen

  De afgelopen dagen organiseerden wij vier webinars. Wij gingen digitaal in gesprek met bewoners, cliënten en hun eerste contactpersonen. Als praatstuk werden de uitkomsten van de vragenlijsten die men vooraf kon invullen gebruikt.

  lees meer
 • Draaiorgel op bevrijdingsdag

  De bewoners en cliënten van De Noorderkroon in Roden genoten volop van het draaiorgel dat speciaal voor hen op bevrijdingsdag een aantal liedjes ten gehore bracht.

  lees meer