Nieuws

Nieuws Noorderkroon

 • Wereld Alzheimer Dag 2023

  Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

  lees meer
 • De zomerweken zitten erop!

  Op onze woonzorglocaties zitten de zomerweken er alweer op. We blikken nog even kort terug.

  lees meer
 • De Drentse ouderenzorg gaat vol voor digitalisering

  Ouder worden in de toekomst. Dat doen we ‘SAMEN en ANDERS’ zeggen zestien Drentse ouderenzorgorganisaties. Zij bundelen hun krachten en sluiten aan bij het landelijke programma ‘Anders werken in de Zorg’. Het aantal ouderen verdubbelt de komende jaren en het aantal zorgmedewerkers neemt af. De inzet van zorgtechnologie verhoogt de levenskwaliteit van ouderen en verlaagt de werkdruk van (zorg)professionals.

  lees meer
 • Beauty-dag in De Noorderkroon

  Wat doe je als je op de camping zit maar het weer niet mee werkt? Dan bedenk je iets anders en organiseer je bijvoorbeeld een beauty-dag!

  lees meer
 • Uitstapje met medewerkers van Hotel Onder de Linden

  In juli stond er een speciaal uitstapje op het programma bij De Noorderkroon. Medewerkers van Hotel Onder de Linden kwamen langs en gingen met bewoners en cliënten naar de markt. Een prachtig initiatief waar in De Noorderkroon nog steeds over nagepraat wordt.

  lees meer
 • Opening Camping Ot en Sien bij De Noorderkroon

  Afgelopen dinsdag is camping Ot en Sien bij De Noorderkroon geopend! De camping staat opgesteld op het gelijknamige Ot en Sien pleintje.

  lees meer
 • Ouderenzorgorganisaties in Drenthe werken samen aan oplossing personeelstekort

  Vandaag ontvingen 36 deelnemers aan het project OpStap Drenthe hun diploma ‘Helpende Zorg & Welzijn’ uit handen van hun docenten. Zij-instromers, statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden in Drenthe met het project omgeschoold tot zorgprofessionals. Met het behalen van hun diploma hebben de gediplomeerden direct een vaste baan bij een van de deelnemende ouderenzorgorganisaties.

  lees meer
 • Opening Ot en Sien pleintje bij De Noorderkroon

  Op donderdag 29 juni was het dan eindelijk zover. Een grote wens van bewoners en cliënten in De Noorderkroon werd vervuld. Achter De Noorderkroon is een prachtig terras aangelegd! Het Ot en Sien pleintje werd vorige week officieel geopend voor gebruik.

   

  lees meer
 • Donderdag 22 juni, Zomermarkt in De Noorderkroon

  Vandaag, van 14.00 – 17.30 uur, zomermarkt in De Noorderkroon!
  Op de markt is een veelzijdigheid aan producten te koop. Van tapasplankjes, houten speelgoed en poppenhuizen met meubilair, tot kussens, pannenlappen, dieren van stof en meer. En niet te vergeten, de Wolly’s (slow cooker zonder stroom) waar de afgelopen maanden zo hard aan is gewerkt. Er is voor elk wat wils.

  lees meer
 • Esther Hoekzema-Croese trekt zich terug als lid raad van bestuur van Zorggroep Drenthe

  Op 23 mei jl. berichtten wij over de toetreding van Esther Hoekzema-Croese tot de raad van bestuur van Zorggroep Drenthe. Esther zou per 1 juli a.s. toetreden en samen met Gerben Krewinkel de tweehoofdige raad van bestuur vormen.

  lees meer