Nieuws

Nieuws Noorderkroon

 • Locaties voorzien van bewegwijzering

  Om onze locaties gereed te maken voor het ontvangen van bezoek was er een aantal klussen die wij vooraf moesten klaren.

  Een daarvan was het aanbrengen van bewegwijzering. De persen bij Reclame Assen stonden niet stil! Inmiddels zijn er maar liefst 1750 stickers geplakt! Vandaag zijn de laatste stickers geplakt door onze collega’s bij de locaties die vanaf morgen open mogen voor bezoek.

  lees meer
 • Weer bezoek bij locaties Zorggroep Drenthe

  Wij zijn blij dat wij, ook al is het nog in zeer beperkte mate, de deuren van onze locaties weer open mogen doen voor bezoek. Wij bewaken daarin de balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting en verspreiding van het coronavirus en anderzijds het welzijn van onze bewoners en cliënten.

  lees meer
 • Webinars voor bewoners, cliënten en contactpersonen

  De afgelopen dagen organiseerden wij vier webinars. Wij gingen digitaal in gesprek met bewoners, cliënten en hun eerste contactpersonen. Als praatstuk werden de uitkomsten van de vragenlijsten die men vooraf kon invullen gebruikt.

  lees meer
 • Draaiorgel op bevrijdingsdag

  De bewoners en cliënten van De Noorderkroon in Roden genoten volop van het draaiorgel dat speciaal voor hen op bevrijdingsdag een aantal liedjes ten gehore bracht.

  lees meer
 • Traktaties voor onze medewerkers

  Ook onze medewerkers worden niet vergeten! Door Erik Dreijer en het Schimmelpenninck Huys werd heerlijke ambachtelijke chocolade bezorgd bij Symphonie in Eelde, bedankt!

  lees meer
 • Daar zit muziek in!

  Muziek verbroedert, zorgt voor herkenning en raakt mensen. Dankbaar zijn wij dan ook voor alle muzikale initiatieven die voor de bewoners en cliënten van onze locaties georganiseerd worden. De afgelopen periode deed de omgeving van onze locaties regelmatig dienst als podium.

  lees meer
 • Pasen 2020

  Pasen (en de aanloop daarnaartoe) is bij Zorggroep Drenthe niet ongemerkt voorbij gegaan. Een opsomming met leuke plaatjes:

  lees meer
 • Ontmoetingsraam

  Nu het persoonlijke contact vanwege alle maatregelen rondom corona lastig is, zijn wij bij Zorggroep Drenthe erg blij dat wij voor al onze verpleeg- en verzorgingshuizen een Ontmoetingsraam hebben kunnen realiseren.

  lees meer
 • Tulpen voor De Noorderkroon

  De bewoners en medewerkers van De Noorderkroon zijn donderdag 26 maart jl. flink verrast met prachtige tulpen van Tulpenkwekerij Ronico uit Hem en J. Kiers Flowers uit Dwingeloo. Dit is mede tot stand gekomen door collega Monique de Vries. Wat een prachtig gebaar dat er aan onze bewoners en medewerkers gedacht wordt in deze periode!

  lees meer
 • Veiligheidsbrillen van Welkoop

  Van Welkoop ontvingen onze locaties in Roden en Beilen een flinke voorraad veiligheidsbrillen. Deze zijn zeer welkom, bedankt Welkoop!

  lees meer