In de media

 • de krant nieuws,

  Klaas Smid leest voor aan bewoners Noorderkroon

  RODEN – Ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag (1 oktober) leest burgemeester Klaas Smid voor aan de bewoners van de Noorderkroon in Roden tijdens de Nationale Voorleeslunch. Deze voorleeslunch in een samenwerking tussen de bibliotheek en Zorggroep Drenthe. 

  Lees meer: de krant nieuws
 • Platform31-Kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio,

  Twee vliegen in één klap met Op Stap: Duurzame banen in de zorg voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt

  Interview met Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorggroep Drenthe

  De zorgsector kampt al jaren met personeelstekorten. In veel krimpregio’s is het nóg moeilijker om personeel te vinden omdat nieuwe aanwas vaak wegtrekt. Dat vraagt om creatieve oplossingen om toch aan gekwalificeerd personeel te komen. Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorggroep Drenthe, bedacht Op Stap: een traject waarin zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij een zorgorganisatie. De succesfactoren? Het bieden van een baangarantie en een goede selectie aan de poort met motivatie als doorslaggevende factor.

  Lees meer: Platform31-Kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio
 • Actiz,

  Statushouders en carrièreswitchers krijgen via OpStap direct een vast contract in de zorg

  Gelijk een vaste baan in de zorg, terwijl je nog niet klaar bent met de opleiding. Dit is een van de ingrediënten van het programma OpStap bij Icare en Zorggroep Drenthe. Marcel van der Meulen, bedenker van Opstap, heeft een unieke manier van werven bedacht om meer mensen aan een baan te helpen in de zorg. En dat is hard nodig. Alleen dit jaar staan al ruim 26.000 vacatures open in de verpleging, verzorging en thuiszorg. OpStap bestaat inmiddels bij meerdere zorglocaties in Friesland en Drenthe. Van der Meulen: ‘Er is een grote groep mensen in Nederland die wel in de zorg wil werken, maar geen diploma heeft. Daar moesten we iets mee doen.’

  Lees meer: Actiz
 • Groninger Internet Courant,

  Sensoren kunnen signalen van onbegrepen gedrag bij dementie opsporen

  Sensoren kunnen helpen bij het vroegtijdig signaleren van veelvoorkomend onbegrepen gedrag bij mensen met dementie, zoals bewegingsonrust, dwalen, roepen en agressie. Het UMCG, de Hanzehogeschool Groningen en een aantal zorgorganisaties gaan daar onderzoek naar doen. 

  Lees meer: Groninger Internet Courant
 • Drents nieuws.nl,

  Feestelijke heropening bij Symphonie in Eelde

  Zaterdagmiddag is er een feestelijke heropening bij de Symphonie in Eelde. Na een lange periode van verbouwen is vandaag het officiële moment dat de nieuwe hoofdingang wordt geopend.

  Lees meer: Drents nieuws.nl
139 nieuwsberichten << < 1 van 28 > >>