Zorg thuis

Veilig en zelfstandig thuis blijven wonen? Wij helpen u hierbij!

Als u zich thuis niet meer zo vertrouwd voelt vanwege lichamelijke problemen en u wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, dan kunnen onze medewerkers u hierin adviseren en verder helpen. Wij bieden de zorg vanuit een klein team met vaste medewerkers met wie u snel vertrouwd zult raken.

Met de juiste adviezen en een passende oplossing voor uw (zorg)vraag helpen wij u om uw leven zelf te kunnen blijven regelen. Samen met de wijkverpleegkundige stemmen we de zorgverlening zo met u af, dat u plezierig, veilig en zelfstang thuis kan blijven wonen. Mocht dit niet meer lukken, dan zoeken we samen naar een passende oplossing. 

Om langer thuis te kunnen blijven wonen biedt de thuiszorg van Zorggroep Drenthe:

Ook biedt Zorggroep Drenthe verschillende services aan huis. 

In de thuiszorg kent Zorggroep Drenthe geen wachttijden. Dit betekent dat de thuiszorg binnen 24 uur wordt ingezet, meestal op de dag van aanvraag. Zorggroep Drenthe biedt thuiszorg in de gemeenten; Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Assen.

Zelf thuiszorg inkopen

Het kan zijn dat uw indicatie en/of zorgbudget niet toereikend is om die zorg te ontvangen die u wenst. Naast uw zorgbudget kunt u zoveel zorg bijkopen als u wenst. De zorgverlening kan ook op particuliere basis worden geboden, als u (nog) geen indicatie heeft of niet in aanmerking komt voor een PGB, kunt u thuiszorg inkopen via Zorggroep Drenthe. Wij bespreken uw wensen met u en kijken samen naar de mogelijkheden.

Clientenraad

Iedere locatie van Zorggroep Drenthe heeft een clientenraad. Zij behartigen de belangen van de cliënten binnen de locatie en het thuiszorggebied. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u de leden van de cliëntenraad altijd aanspreken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Zorg Thuis, bekijk dan hier de brochure, bel met het Zorgservicebureau T. 0592-30 57 65 of vul het contactformulier in.