Informatie Corona

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus.

 

Er is in de afgelopen weken een snelle afname geweest van het aantal besmettingen met het coronavirus. Om die reden heeft de Regionale Adviescommissie Infectiepreventie Noord-Nederland (RAI-NN) geadviseerd om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Zorggroep Drenthe volgt dit advies.

Geen mondkapje binnen 1,5 meter tenzij
Het is voor onze medewerkers, vrijwilligers en (externe) behandelaren niet langer noodzakelijk om standaard een mondkapje Type IIR te dragen bij cliëntcontact binnen 1,5 meter. Het dragen van een mondkapje Type IIR is wel noodzakelijk als iemand verkoudheidsklachten heeft, ook indien een besmetting met het coronavirus is uitgesloten.

Het staat u vanzelfsprekend vrij om, uit voorzorg, een mondkapje dragen.

Bent u bezoeker van een van onze locaties en heeft u klachten die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus dan vragen wij u om, voorafgaand aan uw bezoek een (zelf)test te doen.
Daarnaast blijven wij uw aandacht vragen voor een goede handhygiëne. Er zullen mensen zijn die het ‘onwennig’ of onprettig vinden om (weer) dichtbij anderen te zijn, geef elkaar dan ook de ruimte wanneer die behoefte er is.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

  • 4247

Restaurants

Onze restaurants zijn geopend voor bezoekers van buitenaf. Om er zeker van te zijn dat wij rekenen op uw komst kunt u het beste vooraf reserveren. U kunt reserveren bij een van de medewerkers van het restaurant of telefonisch via de locatie (ook telefonisch bereikbaar, telefoonnummers vindt u hier).

Maatregelen m.b.t. bezoek

Wanneer er onverhoopt toch een verdenking van een besmetting met het coronavirus is of wanneer er een besmetting wordt vastgesteld in één van de locaties, dan zorgen wij voor passende maatregelen om eventuele verdere besmetting te voorkomen. Dit kan betekenen dat er tijdelijk maatregelen worden getroffen m.b.t. tot bezoek. Zorggroep Drenthe zal daarbij altijd zoeken naar een goede balans tussen kwaliteit van leven en veiligheid voor haar bewoners, cliënten en medewerkers.

Wat u als cliënt van de thuiszorg en huishoudelijke zorg-WMO kunt doen

Belangrijk is dat u bij ons bekend maakt als u verkouden bent, hoest, of koorts hebt. Dat geeft onze medewerkers de gelegenheid aanvullende maatregelen te treffen. Voordat de medewerker bij u komt, geeft u dat telefonisch aan ons door. Als het niet eerder kan, vertelt u dat op het moment dat de medewerker bij u binnenkomt en nog op afstand is. Dit is erg belangrijk om onze medewerkers, evenals de andere cliënten bij wie onze medewerkers komen, tegen besmetting te beschermen.

Als er sprake is van een vermoeden van een besmetting met het coronavirus bij u of een huisgenoot, bijvoorbeeld omdat de huisarts denkt dat de klachten te maken hebben met het coronavirus of de GGD een test doet, meld dat dan zo spoedig mogelijk aan Zorggroep Drenthe.

Vragen over het coronavirus?

Landelijk hebben het RIVM en de GGD de regie. Mocht u nog verdere (algemene) vragen hebben over het coronavirus dan verwijzen wij u naar: http://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Mocht u het antwoord op uw vraag daar niet tegen komen dan kunt u bellen naar het landelijke informatienummer, 0800-1351.

September 2022 - Gepubliceerd door de afdeling Marketing en Communicatie.