Studieproject ZorgSaam

Zorggroep Drenthe start met studieproject ZorgSaam

Het tekort aan zorgprofessionals neemt toe. Zorgaanbieders vissen allemaal in dezelfde vijver, dus moeten we anders gaan denken, durven en gaan organiseren. Ook bij Zorggroep Drenthe is het niet zo eenvoudig als een aantal jaren terug om openstaande vacatures te vervullen. Wij starten daarom het studieproject ZorgSaam, in samenwerking met Yomema, een organisatie die zich richt op de buitenlandse arbeidsmarkt.

Start met 40 studenten
Zorggroep Drenthe is in november 2021 gestart met 40 studenten vanuit Indonesië. Deze studenten zijn bij Zorggroep Drenthe voor tenminste de komende drie jaar inzetbaar binnen de intramurale- én extramurale zorg. Wij geloven dat investeren in de studie van buitenlandse studenten met ervaring in de zorg bijdraagt aan de continuïteit van zorg. Samen voor een moooie dag!

Meer weten?
Wilt u meer weten over ons studieproject? U kunt contact met ons opnemen via E. zorgsaam@zorggroepdrenthe.nl.

Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen rondom de komst van de studenten, hun start bij Zorggroep Drenthe en de voortgang volgen. 

 

 • In de uitzending bij NPO Radio1

  Gisteravond waren twee van onze collega's te gast bij NPO Radio 1! Het radioprogramma 5 Dagen streek afgelopen week neer in Echten (bij Hoogeveen) om te praten over het personeelstekort in verschillende sectoren. Daarover gingen zij in gesprek met Elok Bobo en Janna Hogenberg.

  lees meer
 • Bijeenkomst Molukse-Indonesische gemeenschap en studenten ZorgSaam

  Op donderdag 19 mei 2022 vond er een bijeenkomst plaats bij de Vijverhof met 22 leden van de Molukse-Indonesische gemeenschap in Assen en de studenten van het studieproject ZorgSaam.

  lees meer
 • Webinar Yomema | Klant aan het woord

  Op donderdag 7 april waren onze collega’s Lex Smetsers (raad van bestuur), Janna Hogenberg (projectleider ZorgSaam), Aldy Luas en Elok Oktaviana  (studenten ZorgSaam) te gast in het webinar van Yomema.

  lees meer
 • Rotary Assen zet zich in voor vervoer voor Indonesische studenten

  In november 2021 startte Zorggroep Drenthe een studieproject met 40 studenten uit Indonesië die de opleiding tot hbo-verpleegkundige volgen. De studenten zijn gestart met autorijlessen om zo op korte termijn een Nederlands rijbewijs te halen zodat ze zelf kunnen autorijden. Tot die tijd zijn zij afhankelijk van openbaar vervoer om naar de locaties te gaan. In de weekenden geeft het best wel problemen om de locaties op tijd te bereiken met het openbaar vervoer. Vooral het vroege tijdstip van de aanvang van een vroege dienst (rond 7 uur) is erg lastig.

  lees meer
 • Op de fiets op route met Google Maps

  Het was voor onze collega's van studieproject ZorgSaam, Yoppy en Sinndy, een bijzondere dag; 20-02-2022. Ze gingen op deze dag voor het eerst sinds hun komst naar Nederland, beiden op de fiets op route naar cliënten in Assen. Het was ook nog eens prachtig weer, dus met een opgeladen telefoon (voor Google Maps ;-)), mondkapjes en handschoenen gingen ze op pad. 

  lees meer
18 posts << < 1 van 4 > >>