Studieproject ZorgSaam

Zorggroep Drenthe start met studieproject ZorgSaam

Het tekort aan zorgprofessionals neemt toe. Zorgaanbieders vissen allemaal in dezelfde vijver, dus moeten we anders gaan denken, durven en gaan organiseren. Ook bij Zorggroep Drenthe is het niet zo eenvoudig als een aantal jaren terug om openstaande vacatures te vervullen. Wij starten daarom het studieproject ZorgSaam, in samenwerking met Yomema, een organisatie die zich richt op de buitenlandse arbeidsmarkt.

Start met 40 studenten
Zorggroep Drenthe is in november 2021 gestart met 40 studenten vanuit Indonesië. Deze studenten zijn bij Zorggroep Drenthe voor tenminste de komende vier jaar inzetbaar binnen de intramurale- én extramurale zorg. 

Start nieuwe groep studenten
In november 2022 kwamen nog eens acht studenten uit Indonesië naar Zorggroep Drenthe. Ook zij zijn voor tenminste vier jaar inzetbaar binnen de intra- en extramurale zorg bij Zorggroep Drenthe.

Wij geloven dat investeren in de studie van buitenlandse studenten met ervaring in de zorg bijdraagt aan de continuïteit van zorg. Samen voor een moooie dag!

Meer weten?
Wilt u meer weten over ons studieproject? U kunt contact met ons opnemen via E. zorgsaam@zorggroepdrenthe.nl.

Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen rondom de komst van de studenten, hun start bij Zorggroep Drenthe en de voortgang volgen. 

 

 • Nieuwe lichting studenten studieproject ZorgSaam aangekomen

  Eindelijk was het dan zover! Op 18 november landden 20 studenten uit Indonesië op Schiphol. Van de twintig studenten gaan er acht beginnen bij Zorggroep Drenthe en de overige twaalf bij Tangenborgh.

  lees meer
 • Nieuwe studenten komen 18 november aan!

  Eerder kon je op onze website al lezen dat we in november acht nieuwe studenten vanuit het studieproject ZorgSaam mogen ontvangen. We hebben inmiddels de definitieve datum.

  lees meer
 • Studieproject ZorgSaam – Nieuwe studenten

  Inmiddels zijn onze studenten uit Indonesië, van studieproject ZorgSaam alweer een jaar in Nederland. Wat gaat de tijd snel! Leuk nieuws; in november mogen we namelijk opnieuw acht studenten uit Indonesië verwelkomen.

  lees meer
 • In de uitzending bij NPO Radio1

  Gisteravond waren twee van onze collega's te gast bij NPO Radio 1! Het radioprogramma 5 Dagen streek afgelopen week neer in Echten (bij Hoogeveen) om te praten over het personeelstekort in verschillende sectoren. Daarover gingen zij in gesprek met Elok Bobo en Janna Hogenberg.

  lees meer
 • Bijeenkomst Molukse-Indonesische gemeenschap en studenten ZorgSaam

  Op donderdag 19 mei 2022 vond er een bijeenkomst plaats bij de Vijverhof met 22 leden van de Molukse-Indonesische gemeenschap in Assen en de studenten van het studieproject ZorgSaam.

  lees meer
21 posts << < 1 van 5 > >>