Project OpStap

Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond.

Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap. Via OpStap kunnen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij Zorggroep Drenthe.

Op deze pagina nemen we je graag mee in het project bij Zorggroep Drenthe. Als er ontwikkelingen zijn, dan lees je er hier alles over.

 

 • Succesvolle bijeenkomst OpStap

  Afgelopen vrijdag, 21 juli, organiseerden wij, in samenwerking met ZZWD, De Westerkim, Stichting Icare en Noorderpoort, een voorlichtingsmiddag voor project OpStap. Tijdens deze bijeenkomst maakte een groep enthousiastelingen voor de zorg, kennis met de verschillende organisaties en vonden er speeddates plaats. Op 12 september starten de geselecteerde kandidaten met hun opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

  lees meer
 • Vier organisaties starten samen klas voor project OpStap

  Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond. Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap.

  lees meer
 • OpStap en ZorgSaam centraal in werkbezoek wethouder gemeente Assen

  Gisteren mochten wij wethouder J. Broekema en beleidsambtenaar J. Gernaat van de gemeente Assen ontvangen. Zij brachten een werkbezoek aan ons Centraal Bureau in Assen. De heren werden ontvangen door Marcel van der Meulen (directeur zorg en behandeling) en Richard van der Pluijm (directeur extramurale zorg- en dienstverlening). Centraal stond het thema arbeidsparticipatie en dus kwamen het project OpStap en ons studieproject ZorgSaam ruimschoots aan de orde.

  lees meer
 • Kick-off OpStap

  Vandaag was de kick-off van OpStap. In totaal 20 (niet iedereen staat op de foto) enthousiaste in- en externe kandidaten zijn gestart om in een jaar hun diploma Helpende Zorg en Welzijn te halen.

  lees meer
 • Marcel van der Meulen spreker tijdens Koploperbijeenkomst

  Donderdag 27 januari 2022 was onze collega Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling een van de sprekers tijdens de eerste (digitale) Koploperbijeenkomst* van dit jaar. Het centrale thema van deze bijeenkomst was ‘Van diversiteit naar inclusie’ en werd georganiseerd door het Actie Leer Netwerk.

  lees meer
7 posts << < 1 van 2 > >>