Project OpStap

Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond.

Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap. Via OpStap kunnen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij Zorggroep Drenthe.

Op deze pagina nemen we je graag mee in het project bij Zorggroep Drenthe. Als er ontwikkelingen zijn, dan lees je er hier alles over.

 

 • OpStap en ZorgSaam centraal in werkbezoek wethouder gemeente Assen

  Gisteren mochten wij wethouder J. Broekema en beleidsambtenaar J. Gernaat van de gemeente Assen ontvangen. Zij brachten een werkbezoek aan ons Centraal Bureau in Assen. De heren werden ontvangen door Marcel van der Meulen (directeur zorg en behandeling) en Richard van der Pluijm (directeur extramurale zorg- en dienstverlening). Centraal stond het thema arbeidsparticipatie en dus kwamen het project OpStap en ons studieproject ZorgSaam ruimschoots aan de orde.

  lees meer
 • Kick-off OpStap

  Vandaag was de kick-off van OpStap. In totaal 20 (niet iedereen staat op de foto) enthousiaste in- en externe kandidaten zijn gestart om in een jaar hun diploma Helpende Zorg en Welzijn te halen.

  lees meer
 • Marcel van der Meulen spreker tijdens Koploperbijeenkomst

  Donderdag 27 januari 2022 was onze collega Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling een van de sprekers tijdens de eerste (digitale) Koploperbijeenkomst* van dit jaar. Het centrale thema van deze bijeenkomst was ‘Van diversiteit naar inclusie’ en werd georganiseerd door het Actie Leer Netwerk.

  lees meer
 • OpStap bij Zorggroep Drenthe

  3 november 2021 - Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond.

  lees meer
 • Via OpStap direct een vast contract in de zorg

  In september 2021 publiceerde Actiz een interview met Marcel van der Meulen en Geralda Post over het project OpStap. 'Gelijk een vaste baan in de zorg, terwijl je nog niet klaar bent met de opleiding. Dit is een van de ingrediënten van het programma OpStap bij Icare en Zorggroep Drenthe. Marcel van der Meulen, bedenker van Opstap, heeft een unieke manier van werven bedacht om meer mensen aan een baan te helpen in de zorg. En dat is hard nodig.'

  lees meer
5 posts