Project OpStap

Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond.

Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap. Via OpStap kunnen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij Zorggroep Drenthe.

Op deze pagina nemen we je graag mee in het project bij Zorggroep Drenthe. Als er ontwikkelingen zijn, dan lees je er hier alles over.

 

 • Project OpStap wint Noorderpoort jaarprijs 2023!

  Trots kunnen we melden dat project ‘OpStap’ de Noorderpoort Jaarprijs 2023 voor leerbedrijf van het jaar heeft gewonnen! Onze directeur Zorg en Behandeling en bedenker van OpStap, Marcel van der Meulen, heeft vanavond deze mooie prijs tijdens de Noorderpoort Jaarprijs-uitreiking in ontvangst genomen.

  lees meer
 • Wij zijn op zoek naar BBL leerlingen Helpende Zorg & Welzijn

  Voor het Project Op Stap Drenthe zijn de organisaties Icare, Interzorg, Vanboeijen en Zorggroep Drenthe per 1 juni 2023 op zoek naar BBL leerlingen Helpende Zorg & Welzijn.

  lees meer
 • Project OpStap genomineerd voor 'Beste leerbedrijf'

  Vorige week waren de opnames van de genomineerden 'Beste Leerbedrijf' voor de Noorderpoort Jaarprijs 2023. Onze directeur Zorg en Behandeling Marcel van der Meulen wordt tijdens de opnames geïnterviewd over 'OpStap'. Zorggroep Drenthe biedt met dit unieke project zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vaste baan in de zorg.

  lees meer
 • Meer mensen aan het werk in de ouderenzorg met OpStap

  Vandaag ontving de eerste lichting van 16 deelnemers van OpStap bij Zorggroep Drenthe hun diploma ‘Helpende Zorg & Welzijn’. Via het project OpStap krijgen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vaste baan in de zorg.

  lees meer
 • Studenten OpStap Mozaiek organiseren Sinterklaas Bingo

  De studenten van het project OpStap volgen de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Sinds kort is Welzijn toegevoegd aan hun werkzaamheden op de locatie. Dit houdt in dat zij een dag in de week vier uur in de zorg werken en daarnaast vier uur welzijnstaken hebben. De studenten zetten zich in voor zowel individuele- als groepsactiviteiten.

  lees meer
12 posts << < 1 van 3 > >>