Project OpStap

Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond.

Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap. Via OpStap kunnen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij Zorggroep Drenthe.

Op deze pagina nemen we je graag mee in het project bij Zorggroep Drenthe. Als er ontwikkelingen zijn, dan lees je er hier alles over.

 

 • Speeddates met nieuwe 'OpStappers'

  Op 1 april start er opnieuw een OpStap-klas. Dit keer in samenwerking met ZZWD, Icare en Zorggroep Drenthe. Op donderdag 15 februari jl. was er een informatiebijeenkomst met aansluitend speeddates.

  lees meer
 • HART VOOR JE ZAAK EVENT

  Gisteren werd het Hart voor je zaak event gehouden in Martiniplaza. Hart voor je zaak is een evenement voor ondernemers, bedrijfsleiders en (hr-)managers. Onze collega Marcel van der Meulen nam de bezoekers, samen met Bart de Bruin van Stichting Phusis mee in de kracht van project OpStap.

  lees meer
 • OPSTAP IS OP ZOEK NAAR BBL LEERLINGEN HELPENDE ZORG & WELZIJN

  Ouderenzorgorganisaties Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD), Stichting Icare (Drenthe) en Zorggroep Drenthe zijn voor het project OpStap per 1 april 2024 op zoek naar BBL leerlingen Helplende Zorg en Welzijn.

  lees meer
 • OpStap bij Hart voor je zaak in Martiniplaza

  Hart voor je zaak is hét evenement voor ondernemers, bedrijfsleiders en (hr-)managers op woensdag 14 februari 2024. Namens Zorggroep Drenthe heet Marcel van der Meulen je van harte welkom op dit event.

  lees meer
 • Project OpStap wint Noorderpoort jaarprijs 2023!

  Trots kunnen we melden dat project ‘OpStap’ de Noorderpoort Jaarprijs 2023 voor leerbedrijf van het jaar heeft gewonnen! Onze directeur Zorg en Behandeling en bedenker van OpStap, Marcel van der Meulen, heeft vanavond deze mooie prijs tijdens de Noorderpoort Jaarprijs-uitreiking in ontvangst genomen.

  lees meer
16 posts << < 1 van 4 > >>