Project OpStap

Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond.

Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap. Via OpStap kunnen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding volgen en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij Zorggroep Drenthe.

Op deze pagina nemen we je graag mee in het project bij Zorggroep Drenthe. Als er ontwikkelingen zijn, dan lees je er hier alles over.

 

 • Meer mensen aan het werk in de ouderenzorg met OpStap

  Vandaag ontving de eerste lichting van 16 deelnemers van OpStap bij Zorggroep Drenthe hun diploma ‘Helpende Zorg & Welzijn’. Via het project OpStap krijgen zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vaste baan in de zorg.

  lees meer
 • Studenten OpStap Mozaiek organiseren Sinterklaas Bingo

  De studenten van het project OpStap volgen de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Sinds kort is Welzijn toegevoegd aan hun werkzaamheden op de locatie. Dit houdt in dat zij een dag in de week vier uur in de zorg werken en daarnaast vier uur welzijnstaken hebben. De studenten zetten zich in voor zowel individuele- als groepsactiviteiten.

  lees meer
 • Succesvolle bijeenkomst OpStap

  Afgelopen vrijdag, 21 juli, organiseerden wij, in samenwerking met ZZWD, De Westerkim, Stichting Icare en Noorderpoort, een voorlichtingsmiddag voor project OpStap. Tijdens deze bijeenkomst maakte een groep enthousiastelingen voor de zorg, kennis met de verschillende organisaties en vonden er speeddates plaats. Op 12 september starten de geselecteerde kandidaten met hun opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

  lees meer
 • Vier organisaties starten samen klas voor project OpStap

  Hoe helpen we meer mensen aan een baan in de zorg? Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling bij Zorgroep Drenthe, bedacht een unieke manier van werven; een vaste baan in de zorg hoewel je je opleiding nog niet hebt afgerond. Dit is een van de belangrijkste onderdelen uit het project OpStap.

  lees meer
 • OpStap en ZorgSaam centraal in werkbezoek wethouder gemeente Assen

  Gisteren mochten wij wethouder J. Broekema en beleidsambtenaar J. Gernaat van de gemeente Assen ontvangen. Zij brachten een werkbezoek aan ons Centraal Bureau in Assen. De heren werden ontvangen door Marcel van der Meulen (directeur zorg en behandeling) en Richard van der Pluijm (directeur extramurale zorg- en dienstverlening). Centraal stond het thema arbeidsparticipatie en dus kwamen het project OpStap en ons studieproject ZorgSaam ruimschoots aan de orde.

  lees meer
9 posts << < 1 van 2 > >>