Huurwoningen

De zorg in Nederland verandert. Het is de bedoeling dat mensen steeds langer thuis wonen en zelf zorg en ondersteuning organiseren als dat nodig is. De drempel om voor een woning in het verzorgingshuis in aanmerking te komen, wordt steeds hoger. Wij bieden u daarom een alternatief: u huurt uw eigen appartement bij Zorggroep Drenthe.

Zelfstandig wonen binnen het verzorgingshuis

Onze ruime appartementen kunt u zonder of met een kleine zorgvraag huren. In het huurappartement woont u binnen de veilige muren van een verzorgingshuis. U woont zelfstandig, in uw eigen ingerichte woning, maar wel met alle gemakken van het woonzorgcentrum onder handbereik. U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die het verzorgingshuis biedt.

De appartementen binnen de verzorgingshuizen zijn 40 tot 60 m2 groot. Ze hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Mozaiek, Messchenstaete en Spectrum bieden appartementen van 75m2. Deze luxe appartementen bestaan uit een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer, een gastentoilet en een berging met aansluiting voor een wasmachine en droger. De keuken is voorzien van een aansluiting voor een vaatwasser en kookgelegenheid.

Zorggroep Drenthe biedt huurappartementen binnen de woonzorgcentra, met uitzondering van Symphonie en De Vijverhof. Bij De Vijverhof zijn 8 aanleunwoningen die verhuurd worden. Daarnaast hebben wij appartementencomplex Messchenstaete in Assen, waar we appartementen verhuren met zorgvoorzieningen dichtbij.

Zorgmogelijkheden in uw huurappartement

Als u een appartement huurt en u heeft een zorgvraag, dan krijgt u deze zorg geleverd van Zorggroep Drenthe. U heeft hiervoor een indicatie nodig van onze wijkverpleegkundige. U kunt haar bereiken op T. 0592-33 12 32.
De zorgverlening wordt geboden vanuit de locatie waar u woont. Ook als de zorgbehoefte toeneemt kunt u bij ons blijven wonen.

Wilt u meer weten over het wonen bij Zorggroep Drenthe, bekijk dan hier de brochure.