Huurwoningen

De zorg in Nederland verandert. Het is de bedoeling dat mensen steeds langer thuis wonen en zelf zorg en ondersteuning organiseren als dat nodig is. De drempel om voor een woning in het verzorgingshuis in aanmerking te komen, wordt steeds hoger. Wij kunnen u daarom een alternatief bieden bij enkele locaties: u huurt uw eigen appartement bij Zorggroep Drenthe.

Zelfstandig wonen binnen het woonzorgcentrum

Onze ruime appartementen kunt u zonder of met een (kleine) zorgvraag huren. In het huurappartement woont u binnen de veilige muren van een woonzorgcentrum. U woont zelfstandig, in uw eigen ingerichte woning, maar wel met alle gemakken van het woonzorgcentrum onder handbereik. U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die de locatie biedt.

De appartementen zijn 31 tot 60 m2 groot. Ze hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Mozaiek, Messchenstaete en Spectrum bieden appartementen van 75m2. Deze luxe appartementen bestaan uit een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer, een gastentoilet en een berging met aansluiting voor een wasmachine en droger. De keuken is voorzien van een aansluiting voor een vaatwasser en kookgelegenheid.

Zorggroep Drenthe biedt huurappartementen binnen de woonzorgcentra, met uitzondering van Symphonie en De Vijverhof. Bij De Vijverhof zijn 8 aanleunwoningen die verhuurd worden. Daarnaast hebben wij appartementencomplex Messchenstaete in Assen, waar we appartementen verhuren met zorgvoorzieningen dichtbij.

Zorgmogelijkheden in uw huurappartement

Als u een appartement huurt en u heeft een zorgvraag, dan krijgt u deze zorg geleverd van Zorggroep Drenthe. U heeft hiervoor een indicatie nodig van onze wijkverpleegkundige. U kunt haar bereiken op T. 0592-33 12 32.