Vrijwilligersdag bij Zorggroep Drenthe!

Op 13 februari werd er in Mozaiek een speciale vrijwilligersdag georganiseerd voor al onze vrijwilligers. De dag werd afgetrapt met koffie en gebak waarna een welkomstwoord volgde van Marcel van der Meulen, Directeur Zorg en Behandeling.

Er konden workshops gevolgd worden, met als doel om meer te leren over onderwerpen die zij regelmatig tegenkomen in het vrijwilligerswerk. Collega’s uit de zorg en de behandeldienst verzorgden de workshops. Zo werden er workshops gegeven over dementie, herkenning van ouderenmishandeling en de Wet zorg en dwang.

Tussen de workshops door werd er een lunch geserveerd en was er tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Vrijwilligers gaven aan dat het uitwisselen van ervaringen met vrijwilligers van andere locaties hen ook nieuwe ideeën gaven. Na de lunch volgden de workshops ‘palliatieve zorg’ en ‘familieparticipatie’.

De dag werd gezellig afgesloten met een optreden door de band Vollek. Vrijwilligers vonden de workshops interessant en gaven aan de opgedane kennis goed te kunnen toepassen in de omgang met bewoners en hun naasten. Ook werd er meerdere keren aangegeven hoe fijn het is om ervaringen uit te wisselen met elkaar. Wij willen alle aanwezige vrijwilligers bedanken voor hun aanwezigheid en inbreng tijdens deze gezellige dag!

Bekijk hier de video met sfeerbeelden van deze dag.