Centraal Bureau

 • Peter Visch nieuw lid raad van toezicht Zorggroep Drenthe

  Woensdag 1 februari start Peter Visch als toezichthouder bij Zorggroep Drenthe. Daarmee is de vacature ingevuld die is ontstaan nadat Alle Alserda na twee zittingstermijnen afscheid heeft genomen.

  lees meer
 • Dinsdag 31 januari - Dag van het werkplezier in de zorg

  Ter gelegenheid van de dag van het werkplezier in de zorg vroegen wij twee collega’s van Symphonie naar hun werkplezier. Zij zijn de drijvende kracht achter de uitstapjes die vanuit de verpleegafdeling in Symphonie gemaakt worden.

  lees meer
 • Gerben Krewinkel nieuwe voorzitter raad van bestuur

  Gerben Krewinkel is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Drenthe. Hij volgt met ingang van 1 april a.s. Inge Degen, bestuurder a.i. op. Krewinkel is momenteel directeur ouderenzorg bij Treant Zorggroep. De raad van bestuur bestaat naast Krewinkel uit een nog te werven lid. De wervingsprocedure hiervoor is in volle gang.

  lees meer
 • Symphonie in Eelde bestaat 50 jaar

  Woonzorgcentrum Symphonie in Eelde bestond afgelopen januari 50 jaar! De viering hebben we destijds uitgesteld vanwege COVID-19. Op vrijdag 25 november hebben we alsnog het 50-jarig jubileum van Symphonie kunnen vieren.

  lees meer
 • Nieuwe lichting studenten studieproject ZorgSaam aangekomen

  Eindelijk was het dan zover! Op 18 november landden twintig studenten uit Indonesië op Schiphol. Van de twintig studenten gaan er acht beginnen bij Zorggroep Drenthe en de overige twaalf bij Tangenborgh.

  lees meer
 • Zes collega’s nemen diploma EVV-er in ontvangst

  Op 9 november jl. hebben zes van onze collega’s hun diploma Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) in ontvangst genomen. Zij volgden de opleiding tot EVV-er op het Drenthe College.

  lees meer
 • Janneke Hoitinga per 1 januari 2023 voorzitter raad van toezicht

  Janneke Hoitinga wordt per 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter raad van toezicht Zorggroep Drenthe. Zij volgt Alle Alserda op die na twee zittingstermijnen afscheid neemt.

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe niet getroffen door hack Carenzorgt.nl

  Onlangs is er een beveiligingsincident bij Carenzorgt.nl van Nedap geweest. Carenzorgt.nl is een digitale omgeving waar mensen en zorginstanties informatie met elkaar uitwisselen. Het systeem wordt gebruikt door bijna een half miljoen mensen en ruim 9.000 zorgaanbieders. Nedap is de leverancier van Carenzorgt.nl.

  lees meer
 • Ondertekening Sport- en gezondheidsakkoord

  Vanmiddag is het nieuwe ‘Sport- en gezondheidsakkoord Midden-Drenthe’ getekend door 73 ambassadeurs van lokale organisaties voor sport, onderwijs, zorg, voeding, cultuur, bewoners en overheid. Namens Zorggroep Drenthe heeft Marcel van der Meulen ondertekend. In het akkoord staan gezamenlijke doelen en afspraken rond thema’s als fysieke en mentale gezondheid, leefstijl, inclusiviteit en van jongs af aan sporten. De ondertekening vond plaats tijdens het World Cup-damtoernooi in Beilen.

  lees meer
 • Wereld Alzheimer dag 2022

  In het kader van Wereld Alzheimer dag, die jaarlijks plaatsvindt op 21 september, vroegen wij enkele collega’s naar ervaringen uit hun dagelijkse praktijk. Mariëtte Rombout en Wies Landman, beide coach dementie & onbegrepen gedrag en Daphne Boosman, Casemanager dementie, geven een kijkje in hun dagelijkse praktijk. Zij omschrijven een voorbeeld uit een werkdag en laten zien dat iets kleins soms van grote betekenis kan zijn.

  lees meer
219 nieuwsberichten << < 1 van 22 > >>