Centraal Bureau

 • Expositie van eigen bewoner, Pieter Eisenga

  Sinds 5 februari jl. is de expositie van Pieter Eisenga te bekijken in Galerie Mozaiek. Pieter Eisenga, 87 jaar oud, heeft na de middelbare school in Brielle de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam bezocht. Vervolgens is hij werkzaam geweest als tekenleraar in Dokkum, Emmen en Leeuwarden.

  lees meer
 • Start nieuwe klas BBL leerlingen

  Vandaag, 4 februari 2019, zijn er 25 leerlingen gestart met de BBL-opleiding tot Verzorgende IG bij het Drenthe College in Assen. Het is een klas met een gemêleerd gezelschap. Van collega’s die al in een andere functie werkzaam zijn binnen Zorggroep Drenthe tot herintreders en zij-instromers.

  lees meer
 • Na twee weken hard werken is het zover!

  De welkomstpakketten, de dienstkleding (mede dankzij snelle levering van Enjoy bedrijfskleding) en naambadges voor medewerkers zijn uitgereikt.

  lees meer
 • Overname bewoners, cliënten en medewerkers De Buurtzuster door Zorggroep Drenthe vandaag een feit

  Bij vonnis d.d. 19 december 2018 heeft de rechtbank De Buurtzuster in staat van faillissement verklaard, waarbij de heer mr. J.J. Reiziger, advocaat bij Trip Advocaten & Notarissen, tot curator werd benoemd. De Buurtzuster was een zorgorganisatie die zich richtte op het verlenen van thuiszorg in Zuidlaren en in Roden en omgeving, alsmede het verzorgen van zorg op locatie woonzorgcentrum Het Zuidlaarder Hout. De bewoners van Het Zuidlaarder Hout huurden woonruimte van BroGeMa Real Estate B.V. en ontvingen zorg van De Buurtzuster.

  lees meer
 • Pluumpje 2018

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft de Raad van Bestuur gesteld dat de focus van Zorggroep Drenthe zich richt op de kwaliteit van wonen, welzijn en zorg van bewoners en cliënten. Met daarbij een specifieke doorontwikkeling op het aspect Zorg. Dat is echter alleen mogelijk met positieve, intrinsiek gemotiveerde en deskundige medewerkers, die dit vanuit grote betrokkenheid en vanuit gezamenlijkheid vorm en inhoud kunnen en willen geven.

  lees meer
 • Voorbereidingen voor overname activiteiten De Buurtzuster B.V. in volle gang

  Vorige week is bekend geworden dat Zorggroep Drenthe met ingang van 1 februari 2019 de activiteiten van zorgorganisatie De Buurtzuster B.V. overneemt. Afgelopen week zijn er informatiebijeenkomsten voor cliënten en familie van het Zuidlaarder Hout geweest en voor medewerkers van De Buurtzuster. Hierin werd informatie gegeven over de eerste stappen in het proces rondom de overname van de activiteiten van De Buurtzuster.

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe neemt activiteiten De Buurtzuster B.V. over

  Zorggroep Drenthe neemt met ingang van 1 februari 2019 de activiteiten van zorgorganisatie De Buurtzuster B.V. over. De Buurtzuster B.V. werd medio december 2018 failliet verklaard. De organisatie bestaat uit thuiszorg in Roden en Zuidlaren en uit woonzorgcentrum Het Zuidlaarder Hout in Zuidlaren.

  lees meer
 • Met een opleiding én baan het nieuwe jaar inluiden

  In oktober jl. heeft Zorggroep Drenthe een vacature voor de BBL-opleiding Verzorgende IG opengesteld. Dit traject is in samenwerking met het Drenthe College in Assen. Net als voorgaande jaren was ook deze sollicitatieprocedure weer een groot succes. Met een brievenaantal van circa 130 stond de afdeling Opleidingen en afdeling P&O weer een lastige klus te wachten.

  lees meer
 • Reis uit de reisgids: Naar de Tuinland in Groningen

  Maandag 10 december jl. ging de reis naar Tuinland in Groningen. Vanaf verschillende locaties werden de reizigers opgehaald en verzamelden we op de carpoolplaats bij Eelde. Daar hebben we eerst een kop koffie gedronken met een plakje koek, daarna werd de resi vervolgd naar Groningen.

  lees meer
 • Spectrum en Vijverhof inzamelpunt voedselbankactie RTV Drenthe

  Vandaag is de voedselbankactie van RTV Drenthe gestart!

  Van zaterdag 8 december tot vrijdag 14 december fungeren Spectrum in Beilen (Esweg 40) en De Vijverhof in Assen (Vredeveldseweg 75) als inzamelpunt voor deze actie.

  lees meer
63 nieuwsberichten << < 1 van 7 > >>