Symphonie in kerstsfeer

Ook in Symphonie werd volop genoten van de kerstdagen en de aanloop daar naartoe. Van een bezoekje aan Tuinland en een optreden van het Else van der Laan koor, tot een miniconcert met blokfluit en accordeon.

In elke huiskamer werd voor de kerstdagen een mand in het thema Kerst gebracht. Hierin zat o.a. kerststol, koekjes, chocolade en een inspiratie map met recepten, verhalen en spelletjes.

Het Else van der Laan koor verzorgde een prachtig kerstconcert. Ook gaf een van de cliënten samen met Cor (een van onze collega’s) een miniconcert in het restaurant. Mevrouw speelde op de blokfluit en Cor op het accordeon. Mevrouw speelde vroeger altijd blokfluit. Afgelopen zomer pakte zij het spelen, samen met Cor, weer op. Door het vele oefenen en er veel plezier in te hebben is mevrouw weer zo ver gekomen om voor anderen te spelen.

Het maandelijkse uitje van de verpleegafdeling stond dit keer ook in het teken van Kerst. Een bezoekje aan Tuinland. Aan het begin van de middag vertrokken wij met een groepje cliënten en begeleiders naar Tuinland in Assen. We liepen de hele route door het tuincentrum en genoten van de mooie kerstbomen, verlichting, glitters en kerstdecoraties.

Onder het genot van een kopje koffie/thee met warme apfelstrudel met slagroom hebben we even uitgerust in het tuincafé, dit was erg gezellig en alles liet zich goed smaken. Daarna alle rollators weer bij elkaar en onze route weer vervolgen.Onze chauffeur verraste ons zelfs nog met een aantal cyclamen. Ze pronken inmiddels op de afdeling zodat iedereen ervan kan genieten.

Na het afrekenen stond de bus weer klaar voor de deur en bracht de chauffeur ons weer veilig naar Eelde. Moe maar voldaan arriveerden we weer op de afdeling. Het was duidelijk te zien dat de cliënten en begeleiders erg genoten hebben van dit gezellige uitje. Op naar de volgende keer!