Spectrum een van de winnaars bij ‘Mooi op eigen kracht’!

Vroeger, was genieten op je oude dag het motto! Tegenwoordig voelen meer dan de helft van de 75-plussers zich eenzaam! Onlangs schreef Spectrum zich in voor de prijsvraag ‘Mooi op eigen kracht’ (M.O.E.K) 2023, van de Gemeente Midden-Drenthe.

Bij de prijsvraag draait het om een ‘mooie’ omgeving waarin ‘op eigen kracht’ iets gerealiseerd wordt. Dorpen, wijken, straten en buurten uit de gemeente konden plannen indienen om kans te maken op (een deel van) de prijzenpot.


Afgelopen zaterdag werd het spannend! Er waren in totaal 20 M.O.E.K. aanvragen bij de gemeente binnengekomen. In het gemeentehuis in Beilen gaf een collega uit Spectrum een presentatie. In de presentatie werd duidelijk waarom wij graag twee duwondersteuners voor rolstoelen willen aanschaffen.


Met deze ondersteuning kan de wereld van onze bewoners vergroot worden. Fysieke belasting geeft steeds meer problemen voor familie, vrijwilligers en collega’s. Deze ondersteuning biedt extra mogelijkheden om samen met bewoners deel te nemen aan de maatschappij.


Door het gebruik van de duwondersteuners kunnen bewoners deel blijven nemen aan activiteiten in en om het dorp. Bijvoorbeeld aan de wekelijkse wandelclub in Spectrum of Dierenweide Stroomdal. Daarmee draagt het bij aan het sociale leven van onze bewoners waardoor eenzaamheid verminderd kan worden.


Een drie koppige jury beoordeelde alle presentaties en aan het eind van de ochtend vond de prijsuitreiking plaats. Dit leverde Spectrum een mooie cheque op van maar liefst €1550,-! Op dit moment worden er, in overleg met de ergotherapeut, verschillende duwondersteuners vergeleken. Zo kunnen we de meest passende duwondersteuners aanschaffen.