Familieavond in Spectrum

Vorige week vond in Spectrum een familieavond plaats. Op deze familieavond waren cliënten, naasten, collega’s en de cliëntenraad aanwezig. Tijdens een workshopcarrousel werd er interactief gesproken over een aantal onderwerpen.

 

Onderwerp van gesprek waren de Wet zorg en dwang (Wzd), ouderenmishandeling, domotica en zelfredzaamheid. Er was veel interesse voor de verschillende onderwerpen. Er werd actief meegedaan met de stellingen en onderwerpen werden verduidelijkt met praktijkvoorbeelden. Welmoed van der Goot, cliëntvertrouwenspersoon Wzd vertelde over haar rol binnen Zorggroep Drenthe. En Nina van Veilig Thuis verzorgde een presentatie over ouderenmishandeling.

Tijdens de workshop domotica ging het over verschillende nieuwe zorgtechnologieën, zoals slimme verlichting, slimme gordijnen, Helpsoq en het slimme matras. Hierin werd benoemd hoe fijn het is dat cliënten met deze middelen hun zelfstandigheid kunnen vergroten, waardoor cliënten nog meer eigen regie krijgen.

De avond werd afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een succesvolle avond, georganiseerd door de Eerst Verantwoordelijk Verzorgenden (EVV-ers) van Spectrum.