Activiteiten in Spectrum door samenwerkingsverband WelWoZo

Midden-Drenthe is een landelijke gemeente met meer dan 30 dorpen en buurtschappen en 3 grotere kernen: Beilen, Smilde en Westerbork. 11 professionele organisaties en een bewonersvertegenwoordiging werken hier aan een gemeenschappelijk doel: zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Samen vormen ze WelWoZo, een samenwerkingsverband waarin wonen, welzijn en zorg elkaar ontmoeten. Het belangrijkste doel is elkaar te vinden in aanbod, gebouwen en vervoer. 

Bloemschikken, bingo en Mid Winter Vintage Fair

Spectrum is een van de organisaties die aangesloten is bij WELWOZO. In het kader van bovengenoemde doelstelling organiseert Spectrum, samen met Cosis (voorheen Promens Care) en de Altingerhof, een aantal activiteiten per jaar. Activiteiten die plaats vinden zijn bloemschikken, bingo en er staat een Mid Winter Vintage Fair op stapel. Deze samenwerking is gestart als pilot en duurt een jaar. Daarna wordt bekeken of en hoe dit uitgebreid kan worden.

Iedereen gelijkwaardig

Recent werd in Spectrum een bloemschikmiddag georganiseerd. De deelnemers konden onder begeleiding, tegen een kleine vergoeding, een bloemstukje maken en daarna thuis genieten van het eigen resultaat. Ook nu bleek weer, dat zowel deelnemers, begeleiding, als vrijwilligers het als een ontzettend leuke en gezellige middag ervaren, waarbij, en dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste, iedereen gelijkwaardig is. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Op dinsdag 16 oktober aanstaande is er een bloemschikmiddag in Altingerhof. In de winter vindt een bingo plaats en de Mid Winter Vintage fair wordt gehouden op vrijdag 16 november in en rond Spectrum.