Tienelswolde in Zuidlaren is nu Mozaiek!

Op 1 oktober jl. werd de nieuwe naam voor onze locatie in Zuidlaren onthuld door Aad Koster, Directeur van bracheorganisatie Actiz. In 2012 startte de nieuwbouw van deze locatie. Er is een geheel nieuwe woonbeleving gerealiseerd.

In oktober 2012 werd de bouw gestart met het slopen van een vleugel aan de achterzijde van het gebouw en het verplaatsen van het dierenpark. Vorig jaar zijn de bewoners van het oude gebouw verhuisd naar de helft van het appartement in de eerste fase van de nieuwbouw. Dit appartement was al een stuk groter dan waar men woonde. In augustus van dit jaar was ook het tweede gebouw klaar en verhuisden de bewoners van de helft van een appartement naar een volledig appartement van 80m².

Huren van een appartement
De appartementen in dit wooncomplex zijn niet alleen bestemd voor mensen met een indicatie voor een verzorgingshuis of verpleeghuis, maar worden tevens verhuurd. We zien dit steeds meer nu de overheid heeft ingezet op scheiden van wonen en zorg. Mensen met een lage indicatie, die evt. in aanmerking komen voor thuiszorg huren hier een appartement en krijgen de zorgverlening, als dat nodig is, van Zorggroep Drenthe. Veiligheid en zorgen om een slechter wordende gezondheid zijn de voornaamste reden om een appartement te huren in dit wooncomplex.

Moderne faciliteiten
De bewoners van dit complex, maar ook bewoners uit Zuidlaren en omgeving kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het gebouw. Er vallen twee verrassende faciliteiten op. Er is een galerie en een theaterzaal gecreëerd. De galerie biedt exposities van bekende en minder bekende kunstenaars. Van 4 oktober t/m 31 december is de expositie ‘Gestolde Tijd’ hier te zien. Daarnaast biedt de locatie een theaterzaal die in samenwerking met De Nieuwe Kolk in Assen is opgezet. Ook is er samen met De Nieuwe Kolk een programmering gemaakt voor dit najaar, waarbij de aftrap van het theaterseizoen plaatsvindt op 2 oktober met Joris Linssen&Caramba. Het theater biedt 115 plaatsen.

De Opening
Afgelopen donderdag was het zover. Het nieuwe wooncomplex is officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Aad Koster (directeur van brancheorganisatie Actiz) door de nieuwe naam van dit gebouw te onthullen. De nieuwe naam is geworden: Mozaiek.

Verklaring van de naam: Mozaiek heeft een grote verscheidenheid in kleur en vorm die tot eenheid leidt. Elke verscheidenheid maakt zijn eigen verbinding. Dit maakt het tot een geheel. Verscheidenheid zit in bewoners, vrijwilligers en medewerkers. En in deze mooie nieuwe locatie. Die verscheidenheid gaat u vast ervaren wanneer u straks rond gaat kijken of ons theater, restaurant of kunstexpositie bezoekt. In de opbouw waren het allemaal losse onderdelen, nu we bij de opening zijn is het geheel in harmonie en valt alles mooi in elkaar. Een mozaïek zal veranderen in de tijd en leent zich tot een andere vorm en samenstelling van de onderdelen, waarin je altijd weer de harmonie moet vinden.