Onthulling mozaiek-kast en Coming Out Day

Gisteren werd de mozaiek-kast feestelijk onthult! In februari 2022 werden naar het ontwerp van kunstenaar Julien Arts de eerste steentjes geplakt. Het was een project vol verbinding! Of je nu in Mozaiek woont, vrijwilligerswerk doet, collega of bezoeker bent, iedereen die het leuk vond heeft meegeholpen met het beplakken van de kast.

Nadat de kast onthuld was werd deze geopend en kwamener 'Loesje spreuken' uit de kast in het kader van Coming Out Day. Mozaiek staat voor iedereen en iedereen mag zichzelf zijn. De diversiteitsvlag werd op deze ochtend gehesen en er werd uitleg gegeven over de betekenis van de kleuren op de vlag. Dit alles om met elkaar het gesprek te gaan over dit onderwerp. Bewoners konden zelf 'Loesje spreuken' maken en deze aan de slinger hangen. De opkomst was groot en onder het genot van een kleurrijk drankje en een macaron werden er waardevolle en ontroerende 'Loesjes' geschreven.

Naast alle belangstelling in Mozaiek zaten wij ook in de live-uitzending van ‘Op Tjak’ om te vertellen over de onthulling en Coming Out Day. Beluister de uitzending hier. Van minuut 09.00 tot minuut 13.32 is collega Akke Jansma te horen in Op Tjak.

De dag werd afgesloten met een optreden van Rolf van Rijsbergen en Alice Wessels, met het zangprogramma "Zing Dan". Bekende liedjes, liedjes over de liefde en ‘roze’ liedjes werden gespeeld. Bewoners hebben genoten, waren ontroerd, zongen mee. Een bewoner gaf aan met de rolstoel altijd wat achteraan te gaan staan, als het dan niet leuk was viel het niet op om in de pauze weg te gaan????. Dat was vandaag niet aan de orde, er werd genoten tot het laatste moment!

Na afloop vertelde een bewoner eerst niet goed te begrijpen waar Coming Out Day over ging, maar naar mate de dag vorderde werd het duidelijk. De bewoner vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, maar had vraagtekens bij of dat nu nog in het 'bejaardenhuis besproken moest worden'. Het was een opening voor een mooi gesprek. Eigenlijk was juist dit een kers op de taart van deze waardevolle dag!