Kerst in Mozaiek – Tuinland en Kerstsamenzang

Een aantal cliënten van de verpleegafdeling brachten afgelopen donderdag een bezoekje aan de kerstshow van Tuinland in Assen. Het was een koude middag maar chauffeur Jan had er voor gezorgd dat de bus al lekker warm was dus het was snel gedaan met die kou. Het ritje naar Assen duurde niet lang maar leek nog korter te duren door alle gesprekken over de kerst van vroeger.

Bij aankomst begonnen we met een kop koffie of thee met natuurlijk wat lekkers erbij. Daarna op naar de kerstafdeling. Wat was daar veel te zien. Al die kleuren, al die mooie decoraties, de prachtige verlichting, de mooie opgetuigde bomen en de verschillende thema’s.

De middag vloog voorbij. Tijd om huiswaarts te keren. ‘Er was zoveel te zien, ik wist niet waar ik moest kijken.’ vertelde een cliënt. Een andere cliënt vroeg of ze nog eens heen mocht want voor haar gevoel had ze lang nog niet alles gezien. De middag was een groot succes. Met een brede glimlach op het gezicht kwamen de cliënten weer thuis in Zuidlaren. Met dank aan chauffeur Jan en de vrijwilligers die mee zijn gegaan als begeleiding.

Kerstsamenzang
Diezelfde avond was er een Kerstsamenzang in het Theater van Mozaiek. In samenwerking met de protestantse kerk uit Zuidlaren werd deze feestelijke avond georganiseerd.
De dienst was voor bewoners en cliënten van Mozaiek en inwoners van Zuidlaren. De Kerstzang werd voorgedragen door Margreet Verspuij, zij werd muzikaal ondersteund door pianist Iebele Bruggen en het Blazersensemble ‘Sostenuto’. Natuurlijk was er ook hulp van vrijwilligers van de kerk en Mozaiek.
Het kerstverhaal werd voorgelezen en er werd gezongen. Dit gaf een gevoel van verbinding en samenzijn. Na afloop kon er koffie en thee gedronken worden in restaurant ‘Bij de Buren’.