Groot feest in Mozaiek met Jacques d'Ancona en Orgelman Joris ten Have

Afgelopen vrijdag las Jacques d’Ancona voor aan de bewoners van Mozaiek tijdens de Nationale Voorleeslunch.
 
d’Ancona las voor uit een speciaal voor de Nationale Voorleeslunch geschreven verhaal van Ronald Giphart. Het verhaal heet ‘De Reünie’ en was een heus liefdesverhaal. Na afloop kon er nagepraat worden onder het genot van een kop koffie of thee.

Deze Nationale Voorleeslunch werd georganiseerd door de Leescoaltie i.s.m. Biblionet Drenthe en Zorggroep Drenthe. Het vindt jaarlijks plaats tijdens de Nationale Ouderendag. Benieuwd naar het hartverwarmende verhaal uit de voorleeslunch? Luister terug via: https://www.npostart.nl/nationale.../06-10-2023/POW_05706603

Ook vrijdagmiddag was het groot feest in Mozaiek! Orgelman Joris ten Have trad op in het restaurant. Met zijn orgel ‘het Meesje’ werden er liedjes als ‘daar bij die molen’ en ‘geef mij maar Amsterdam’ gespeeld. De zaal zat goed vol. Tijdens het de muziek konden bewoners eerst genieten van taart en later van koude en warme borrelhapjes. Er werd gezongen, geklapt en gedanst. Bewoners waren enthousiast en er kwamen uitspraken als: "wat worden we verwend vandaag", "dit is zo nostalgisch!" en "zo'n orgelman op straat vind je niet zomaar in het buitenland!" naar voren. Samen met collega’s van de keuken en vrijwilligers was het een middag met een en al gezelligheid!