Er staat een paard in de gang!

Vorige week was het Zuidlaardermarkt. Dit werd in Mozaiek gevierd met een diashow met beelden van Oud-Zuidlaren. Maar er was meer te doen!

Zo kwamen op de verpleegafdeling twee pony’s op bezoek. De pony’s zijn speciaal opgeleid om mee naar binnen te mogen en contact te maken met onze bewoners. De bewoners vonden het hilarisch toen de pony’s de huiskamers binnenkwamen. Er werd spontaan gezongen: “Er staat een paard in de gang”!

De pony’s heten Valentino en Margreeta. Ze liepen door de huiskamers en lieten zich aaien door bewoners. De bewoners deelden hun herinneringen met paarden. Een bewoner deed voor hoe zij vroeger voor een paardenshow de manen van een paard vlocht. Een andere bewoner vertelde dat hij vroeger hoefsmid was. Hij bekapte de hoeven van paarden. Tussen al deze verhalen en herinneringen door werden de pony’s vertroeteld.

Toen de pony’s werden opgehaald werd er geopperd dat ze wel mochten blijven. De bewoners vonden het wel heel gezellig! Al met al een geslaagde en gezellige middag.