Rondje TT

Dat Assen vorige week volledig in het teken van de TT stond kan niemand ontgaan zijn. Ook bij De Vijverhof ging de TT niet onopgemerkt voorbij. De rolstoelbus van Zorggroep Drenthe werd in drie dagen tijd zes keer ingezet voor een ‘rondje TT’. Tijdens alle zes ritten zat de bus vol. De ritten gingen langs alle bezienswaardigheden.

Zo voerde de route o.a. langs de TT-campings, de kermis, de TT-baan en het Drents Museum. Natuurlijk konden ook bekende trekpleisters in Assen, zoals het station en de Torenlaan en de Drentse natuur niet ontbreken in de rondrit. Sommige cliënten vonden de natuur bijna mooier dan de bezienswaardigheden rond de TT. Toen we langs de TT-campings reden herkende bijna iedereen de camping van Jan en Bertha en de kar van Drinking team Zeijen/Peest. 

Tijdens alle rondritten was de sfeer in de bus erg gezellig en werden er mooie herinneringen opgehaald en verhalen gedeeld. De meeste cliënten die vroeger ook naar de TT gingen hadden een vaste plek op het lange stuk van de baan en sommigen wisten zelfs de oude rit nog door Hooghalen heen. Soms was het stil in de bus omdat er onderweg zoveel te zien was. Er was zelfs een cliënt die nog nooit in een auto had gezeten en toch meeging omdat ze zoveel herinneringen heeft aan de TT. 

Bij thuiskomst in De Vijverhof kon iedereen aanschuiven voor patat met een snack en een bakje roomijs na. Zoals je op de foto’s ziet werd het speciaal voor deze gelegenheid in plastic bakjes geserveerd om de beleving van de TT nog dichterbij te brengen. Een van de cliënten zei: ‘Wat fijn, dit hoort echt bij de TT! De snack en de patat in zo'n plastic bakje’. 

Alle deelnemers hebben de TT-sfeer kunnen proeven, mooie herinneringen kunnen ophalen en natuurlijk weer een mooie herinnering gemaakt.