Dierendag bij Zorggroep Drenthe

Vandaag is het dierendag! Op een aantal van onze locaties wordt dit gevierd door lekker te knuffelen met dieren.

Het Terra Collega uit Eelde kwam met een aantal kleine dieren op bezoek op de verpleegafdeling in Mozaiek. Sommige bewoners wilden de konijnen en cavia’s wel aaien, waar anderen ze liever op een afstandje hielden. Bewoners vonden de gerbils wel spannende dieren, ze werden met de neus op de kooi van dichtbij bekeken. De hamster werd vooral gezien als een vriendelijk en pluizig diertje.
Een stagiaire uit Mozaiek kwam ook langs met een hondje, genaamd Mango. Het hondje werd uitgebreid geaaid en hier en daar op schoot genomen. Kortom, het was een volle en pluizige middag!

In De Vijverhof werden bewoners door leerlingen van het Terra Collega uit Assen opgehaald om dieren te knuffelen op school. Er waren konijnen, een schildpad, een geit, een varken, een leguaan en cavia’s van nog maar een dag oud. Alle dieren ontvingen de nodige aandacht van de bewoners. Aan het einde van de ochtend werden we weer thuisgebracht door de leerlingen en was er tijd om de vier huiskamers te bezoeken. Een aantal kleine dieren werden geknuffeld op de huiskamers. Er is genoten door jong en oud.

Dieren van dierenweide Stroomdal zijn vandaag op bezoek geweest in Spectrum. Bewoners hebben konijnen, kippen en pony’s kunnen knuffelen.
Op de verpleegafdelingen hebben een aantal bewoners kunnen genieten van een konijn en een pony in de huiskamers. Soms kwam het konijn gezellig naast een bewoners in bed om deze te kunnen knuffelen. Een glimlach op de gezichten zei genoeg!

In De Wenning kwam Alie Zoelman, collega van welzijn, met haar hond Jill op bezoek. Ze heeft verteld over de soort hond, een kelpie. Ze heeft filmpjes laten zien over waar deze honden voor worden ingezet, zoals schapendrijven en tal van andere sporten. Iedereen luisterde aandachtig en vond het erg interessant. Ook werden er vragen gesteld aan Alie. Maar het mooiste was toch wel het aaien van Jill en dat zij bij een aantal bewoners op schoot kwam zitten!