Dutch Agri Food Week in Noorderkroon

Prachtige finale van de Basisscholen receptenwedstrijd “Geef me de (schijf van) vijf”
Van 5 t/m 16 oktober was de Dutch Agri Food Week 2018. Een landelijk project dat voor de vierde keer plaatsvond. Tijdens deze week worden er allerlei activiteiten gehouden die betrekking hebben op streekproducten gekoppeld aan bewegen. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper en andere agrifood-experts werd de vraag gesteld: wat eten we nu en in 2050?

In samenwerking met ‘de nieuwe leefstijl’ en Welzijn in Noordenveld werd in de Noorderkroon de finale van de receptenwedstrijd van de basisscholen georganiseerd. Dit hield in dat leerlingen van groep 5 t/m 8 een recept in konden sturen. Uit 35 inzendingen werden, door de vakjury, bestaande uit professionele koks, vier kinderen van drie verschillende scholen gekozen.

De vier kinderen en hun ouders kwamen op dinsdag 16 oktober om tien uur in de Noorderkroon om hun recepten te bereiden. Femke Faber maakte het voorgerecht, Luuk Schildt het hoofdgerecht, Annemay Musiwa een bijgerecht en Loïs Kroon het nagerecht. De ingrediënten werden gesponsord door de Albert Heijn in Roden.

Om 12.00 uur waren alle gasten gearriveerd. Speciale gasten waren de Wethouder van Onderwijs, Alex Wekema. Het restaurant was vol en na een korte beweegsessie, door Dorien van Bommel van Fit & Bewegen Roden, had een ieder goede trek.

Het voorgerecht, een koude gevulde wrap van Femke was de starter. Hierna volgde Luuk’s 'Luukse spruitjes', een compleet hoofdgerecht met groente, aardappelen en kip. De spruitjes waren met kaas en honing gegarneerd. Als bijgerecht Annemay’s appel kaneelmoes. Als afsluiter het dessert van Loïs, kiwi ananas in prachtige cocktailglazen geserveerd.

Bewoners, vrijwilligers, leden van de cliëntenraad en genodigde gasten konden hun stem uitbrengen wie van de kinderen de uiteindelijke winnaar werd. Voor alle kinderen was er een boekenpakket beschikbaar gesteld door boekhandel Daan Nijman in Roden. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar het voorgerecht van Femke Faber, 8 jaar. Zij wist al te vertellen dat zij later kok wilde worden. De prijzen werden uitgereikt door Wethouder Alex Wekema.

Na een confetti douche en luid applaus werd het evenement afgesloten. Een bijzonder gezellige dag op Wereld Voedsel dag, met veel positieve reacties van alle deelnemers en de gasten, gaf een mooi slot aan de Dutch Agri Food Week 2018.