Reisgids: Verrassende rondrit

Dinsdag 4 juni jl. werd de spits afgebeten met de eerste reis uit de reisgids van Zorggroep Drenthe. Het was prachtig weer, de zon scheen en een mooie blauwe lucht. Alle reizigers waren vrolijk en goed gemutst. Er kwamen reizigers van verschillende locaties naar De Wenning toe. Vanuit daar hebben we onze reis in de grote bus vervolgt.

De route ging richting Westerbork, Eursinge, Mantinge, Nieuw-Balinge. De natuur was prachtig. De bomen hadden een fris groene kleur. De gewassen op het land waren gevarieerd en stonden er mooi bij. Lelies, bieten aardappelen en onderweg stond er zelfs een akker met spinazie. Ook zagen we een ooievaarsnest met 3 jonge ooievaars erin, prachtig. Er was onderweg genoeg te zien.

In het dorp Gees hebben we een tussenstop gemaakt. Daar hebben we bij ijsboerderij Talenti koffie of thee gehad met appeltaart en een bolletje ijs. De appeltaart en ijs werden op de boerderij zelf gemaakt. Vanuit de ijssalon konden we zo op het boerenerf kijken. Als je goed keek kon je de koeien  zien staan in de stal. Vervolgens zijn we weer in de bus gestapt om onze route te vervolgen. We gingen richting Aalden, Schoonoord, de Kiel, Eeserveen, Borger en dan via Papenvoort naar Rolde. Daar stond de kok al klaar met een heerlijke maaltijd voor ons, waar iedereen van heeft genoten. 

Na de maaltijd bedankten de mensen de organisatie voor de mooie dag. Daarna werd iedereen weer naar z’n eigen huis gebracht. Alle reizigers kregen een goodie bag van Zorggroep Drenthe mee, omdat het de eerste reis uit de reisgids was. Dit werd zeer gewaardeerd. De meeste waren rond 20.00 uur weer thuis. Moe en voldaan van de mooie middag.