Reisgids: Rondvaart over de Friese meren

Vrijdag 5 juli jl. werd er vanuit de reisgids een rondvaart georganiseerd. De rondvaart ging vanuit Drachten over de Friese meren. Vanuit alle locaties van Zorggroep Drenthe gingen er mensen mee. Het beloofde een mooie dag te worden, de zon scheen al toen we in de bus zaten.

Aangekomen in Drachten lag de boot al aan de kade. De kapitein en 2 dames verwelkomden ons. Toen we allemaal een plekje hadden gevonden, kregen we een kop koffie of thee met oranjekoek. We voeren rustig over het water. Een aantal mensen hadden zich een plekje op het dek verschanst. Het was daar heerlijk om te zitten. Lekker in de zon en een beetje in de luwte.

Er werd genoten van de rondvaart. Af en toe waren er vogels of eenden, maar niet veel. Daar waren sommigen toch verbaast over. De kapitein van het schip vertelde over de omgeving en de wateren waar we door voeren. Iedereen zat gezellig te kletsen met elkaar. Rond half 1 gingen we lunchen op de boot. Lekkere groente soep en broodjes. Dat smaakte iedereen goed. Na de lunch namen nog een aantal mensen een heerlijk sorbet. Ze waren tenslotte een dagje uit.

Rond half 4 waren we weer bij de aanlegsteiger van rondvaartboot de Harmonie. Daar stond de bus al te wachten. De chauffeur heeft iedereen weer thuis gebracht op de juiste locatie van Zorggroep Drenthe. Het was een mooie dag.