Reisgids: Rondrit door Borger en omgeving

Op 22 juni jl. kwamen reizigers van verschillende locaties van Zorggroep Drenthe naar de Wenning in Rolde voor een rondrit door Borger en omgeving. Om half 3 zaten we in de bussen richting Borger.

In Borger kwamen we door het centrum en langs podium ‘Van Slag’, dit was vroeger een kerk. Hierna reden wij richting het Hunebedcentrum Bronneger. Op weg naar Bronneger konden we de glooiing van de Hondsrug zien, dit was erg mooi. Vervolgens gingen we door het mooie landschap richting Buinen. Onderweg zagen we verschillende gewassen op de akkers staan. De aardappelen bloeiden al mooi wit of paars.

We zijn onze weg vervolgd over de Drentse Mondenweg via Eerste Exloërmond richting Musselkanaal. Vanuit Musselkanaal reden we richting Oomsberg. Onderweg zagen we nog een mooie akker met aardbeienplanten staan. Vermoedelijk waren deze planten van boer Geert van Boer zoekt Vrouw.

Onderweg naar stadskanaal kwamen we onder een bijzondere brug door genaamd ‘De Rode Loper’. Vanuit Stadskanaal gingen we door naar Gasselternijveenschemond. We zijn langs de Avebe fabriek gereden. Hier worden aardappels verwerkt tot allerlei producten. Zowel voor de consumptie, chips, patat, als voor de industrie. We zijn doorgereden naar Gasselte, om onze weg te vervolgen door het Staatsbos. De bomen mooi groen van kleur, verschillende soorten mos op de grond en mooie varens. Ook kwamen we langs het Hemelriek, dit was voor een aantal een bekende plaats, waardoor er veel herinneringen naar boven kwamen.

Rond half 5 kwamen we weer aan bij de Wenning. Waar we eerst een consumptie hebben gekregen en daarna met elkaar aan tafel gezellig hebben gegeten. Na het eten is iedereen weer naar huis gebracht. Het was een geslaagde middag met een prachtige route en gezelligheid.