Reisgids: Camping De Roggeberg in Appelscha

Op dinsdag 12 juni jl. gingen 5 cliënten van Symphonie een dag naar camping “De Roggeberg” in Appelscha. Voor een aantal cliënten was dit al de derde keer dat zij deelnamen aan deze reis.

De dag begon met een kopje koffie in Symphonie. Na de koffie stapte iedereen in de bus van het Rode Kruis, richting de camping. In de bus hebben we besproken welke route we gingen rijden. We kozen voor een mooie toeristische route. We genoten van alle dorpen waar we langs kwamen; Donderen, Norg, Veenhuizen, Fochteloo en uiteindelijk Appelscha. Het was niet de meest warme dag, maar het zou droog blijven met een graad of 19/20, dus prima camping weer!

Op de camping reden we naar de caravan met voortent. Deze staat op een mooie plek op een groot veld. Nadat we ons hadden geïnstalleerd, was het tijd voor koffie met gebak. Gezellig met elkaar! Ondertussen deden we nog een spelletje, waar we enorm om hebben gelachen. Rond het middaguur werd de tafel omgetoverd voor een lekkere lunch.

Na de lunch vertrokken we naar het hart van de camping. Het was erg rustig, behalve in het klimpark daar was het een drukte van belang. Er waren veel kinderen op schoolreis, dit was leuk om te zien. Nadat we alles hadden bekeken, gingen we terug voor een hapje en een drankje. De lucht werd wat grijzer en langzaamaan zijn we in de bus gestapt. De bus stopte bij eetcafé Hoving in Donderen. De cliënten hadden dit café zelf uitgekozen. Samen genoten we van een heerlijke diner en sloten af met een sorbet. Toen werd het echt tijd om terug te gaan. Rond 20.00 uur was iedereen weer thuis. Moe, maar zeer voldaan!