Reisgids: Bloemencorso Eelde 2018

Zaterdagmiddag 1 september 2018 was het zover, het 62e bloemencorso van Eelde. Het thema was dit jaar “Feesten van de wereld!”. Vanaf verschillende locaties vertrok Zorggroep Drenthe met een grote groep enthousiaste mensen naar de Symphonie, die een prachtig uitzicht heeft op de vijver vanuit het restaurant, maar ook langs het parcours van het jaarlijkse bloemencorso!

Eenmaal aangekomen, werden wij eerst door een aantal vrijwilligers hartelijk ontvangen met een kop koffie & corsogebakje. Er waren 1e rang plaatsen gereserveerd, gelijk langs het parcours, waar wij rond 13.30 uur plaatsnamen. Om 14.30 uur startte de optocht.

Het was deze middag prachtig corsoweer; niet te warm en ook niet te koud. Er kwamen 16 prachtige praalwagens voorbij, gevarieerd met muziekvereniging Noordenveld, Trompetterkorps Alkmaar, Sambaband, Malletband etc. En natuurlijk de prachtige reclamekaravaan.

De winst ging naar Corsowijk Paalakkers, met de wagen “Olifanten Festival”. Nadat alle prijzen uitgereikt waren en de praalwagens voor de 2e keer langs waren gekomen, namen wij plaats in het restaurant “Bij de Buren” waar wij afsloten met een smaakvol 3-gangendiner. Na het diner namen wij weer plaats in de touringcar om ons weer terug naar de opstapplekken te brengen.

Onderweg werden er nog leuke verhalen voorgedragen, zagen wij boven Groningen heel veel luchtballonnen en trakteerde de natuur ons op een hele mooie regenboog. Wij kunnen terugkijken op een prachtige dag!