Gerben Krewinkel neemt stokje over van Inge Degen

In oktober vorig jaar startte Inge Degen als raad van bestuur ad interim. Het moment om het stokje over te dragen is aangebroken. Op 1 april is Gerben Krewinkel gestart als voorzitter van de raad van bestuur. Vanaf die datum pakt Inge haar functie als bestuurssecretaris bij Zorggroep Drenthe weer op.

Voor we ingaan op de start van Gerben staan we graag stil bij de inzet van Inge in de afgelopen periode. Voorzitter raad van toezicht Janneke Hoitinga over de samenwerking met Inge: ‘Als raad van toezicht ervaren wij Inge als een warme en betrokken collega die zich tomeloos inzet voor Zorggroep Drenthe, zowel als raad van bestuur a.i. als in haar rol als bestuurssecretaris. Inge is alert en een scherpe gesprekspartner. Alle zaken die in de afgelopen periode op Zorggroep Drenthe afkwamen zijn door Inge in goede banen geleid. Als raad van toezicht zijn wij Inge zeer erkentelijk voor haar inzet en kijken uit naar onze verdere samenwerking.’

Gerben was in de afgelopen periode al regelmatig aanwezig bij Zorggroep Drenthe. Hij werd betrokken bij lopende zaken. Op deze manier vond een geleidelijke overdracht plaats tussen Inge en Gerben. De eerste weken bij Zorggroep Drenthe zullen voor Gerben vooral in het teken staan van kennismaken en ontmoeten. Wij kijken uit naar de komende periode en zien dit vol vertrouwen tegemoet.

De raad van bestuur bestaat naast Gerben uit een nog te werven lid. De wervingsprocedure hiervoor bevindt zich in de afrondende fase. Wij verwachten de benoeming van het lid binnenkort bekend te kunnen maken.

Raad van toezicht Zorggroep Drenthe