Eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg

Wat een prachtig eerbetoon mochten wij gisteren ontvangen van Stichting Dank Helden van de Zorg. Een aantal van onze medewerkers laten het eerbetoon dan ook vol trots zien.

Op de afbeelding staat het volgende: ‘Namens heel Nederland bedankt Stichting Dank Helden van de Zorg alle zorgmedewerkers en andere mensen die zich onvoorwaardelijk hebben ingezet om het coronavirus te bestrijden. Jullie zijn én blijven onze helden! Daarnaast herdenken we alle slachtoffers die zijn overleden aan het coronavirus. Ook betuigen we ons medeleven aan de mensen die het coronavirus hebben doorstaan en zijn onze gedachten bij alle mensen die blijvend hinder ondervinden van het coronavirus of de gevolgen daarvan.’

Voor dit doel is op 8 september 2021 door H.K.H. Prinses Margriet, tezamen met een IC-medewerker en een nabestaande, een prachtig bronzen beeld onthuld dat ontworpen is door de bekende Nederlandse Kunstenaar Kees Verkade. Het bleek na zijn plotselinge overlijden in december 2020 zijn laatste creatie te zijn. Het beeld staat in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, Groot Speijck. Deze plek zal ook een gedenkplek worden voor de nabestaanden van de slachtoffers die als gevolg van de coronapandemie zijn overleden.

Naast de onthulling van het beeld hebben wij, net als ruim 3.000 zorginstellingen in Nederland, een prachtige afbeelding van het beeld ontvangen. Op deze wijze kunnen medewerkers, patiënten, bewoners en bezoekers kennis nemen van deze dankbetuiging en herdenking van de slachtoffers van deze Covid-19 pandemie.