Campagne 'Ik Zorg’ van start!

Werken in de sector Zorg & Welzijn is zoveel meer dan vaak wordt gedacht. De campagne ‘Ik Zorg’ is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en branche-, beroeps-, werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg & Welzijn. Doel van de campagne is meer mensen enthousiast maken en houden voor werk in deze sector.

In deze campagne staan medewerkers uit de sector Zorg & Welzijn centraal. Met de slogan 'Ik Zorg' vertellen ze wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in de zorg en welzijn. Zo zien mensen buiten de sector dat dit zoveel meer is dan dat je wellicht denkt.

Zorggroep Drenthe doet mee aan de campagne 'Ouderenzorg zit in je' van ZorgpleinNoord. Dit iniatief is vorig jaar met hetzelfde doel als de 'Ik Zorg' campagne gelanceerd. De twee campagnes zullen in een later stadium bij elkaar komen. Zorggroep Drenthe draagt de 'Ik Zorg' Campagne een warm hart toe. 

Paula Kaan (links) en Carolien Meloni (rechts) waren aanwezig op het Werkfestival in Groningen. Hier lieten zij zien dat ze trots zijn op het werken in de zorg. Bezoekers konden bij het Skillslab van Zorggroep Drenthe kennismaken met de zorg door diverse medische handelingen bij de oefenpop te verrichten.