Modulair pakket thuis

Met een ‘modulair pakket thuis’ (MPT) kunt u buiten een zorginstelling Wlz-zorg (verzorgingshuiszorg) ontvangen. Met een MPT kiest u welke delen (modules) van het totale pakket aan zorg u wilt ontvangen. U kunt er ook voor kiezen om bepaalde zorg niet te ontvangen. Bijvoorbeeld omdat u daar geen behoefte aan heeft, of omdat u bepaalde delen zelf wilt inkopen met een PGB (persoonsgebonden budget).

U kunt kiezen voor een MPT als u een indicatie voor Wlz-zorg heeft.
Het modulair pakket thuis is alleen mogelijk als uw situatie thuis geschikt is om verantwoord en doelmatig zorg te krijgen. Verantwoord betekent bijvoorbeeld dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen. Doelmatig wil zeggen dat de zorg thuis niet duurder is dan in een instelling. Het zorgkantoor gaat hierover met u in gesprek.

Modules kiezen

Bij de Wlz-indicatie hoort een zorgprofiel. In het zorgprofiel staat welke zorg u nodig heeft. Als u kiest voor een MPT, spreekt u met het zorgkantoor af welke zorg u thuis wilt ontvangen. Deze zorg kan uit de volgende onderdelen bestaan:
•    verpleging;
•    persoonlijke verzorging;
•    begeleiding;
•    Wlz-behandeling;
•    vervoer naar behandeling en/of begeleiding;
•    logeeropvang ter ontlasting van mantelzorgers.

Kiest u voor een MPT? Dan bespreekt u met ons, als zorgaanbieder, hoe de onderdelen precies geboden worden. De afspraken worden vastgelegd in uw zorgplan.

Wat zit er niet in het MPT?

Het MPT bevat geen maaltijden en geen hulp bij het huishouden. U kunt bij de gemeente terecht om hulp bij het huishouden aan te vragen. Ook bevat het MPT geen ‘algemeen medische zorg’. De financiering van uw algemene medische zorg gaat via de zorgverzekering.

Eigen bijdrage MPT

Voor het MPT geldt vanaf 2016 de lage 'intramurale' eigen bijdrage per maand. Het CAK berekent deze eigen bijdrage. Op de website van het CAK kunt u berekenen hoe hoog de eigen bijdrage ongeveer zal zijn. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen, uw huishouden en uw indicatie.

Meer informatie of advies over het MPT

De medewerkers van het Zorgservicebureau helpen u graag met het vinden van een passende oplossing voor uw zorgproblemen en/of een MPT passend is bij uw situatie. Bel met T. 0592-30 57 65 voor meer informatie of vul het contactformulier in.