Bijeenkomst Molukse-Indonesische gemeenschap en studenten ZorgSaam

Op donderdag 19 mei 2022 vond er een bijeenkomst plaats bij de Vijverhof met 22 leden van de Molukse-Indonesische gemeenschap in Assen en de studenten van het studieproject ZorgSaam.

De bijeenkomst startte in de Vijverkamer met een korte introductie over het studieproject ZorgSaam. De introductie werd verzorgd door Lex Smetsers, raad van bestuur, Janna Hogenberg, projectleider ZorgSaam en Baukje v/d Molen, Manager Zorgservicebureau en Planbureau.

Na de introductie was er ruimte voor een nadere kennismaking tussen de leden van de Molukse-Indonesische gemeenschap en de studenten. Zorggroep Drenthe zorgde voor drankjes en hapjes en enkele leden van de Molukse-Indonesische gemeenschap brachten ook nog Indonesische hapjes mee zoals Rempeyek Kacang Tanah en Bolu Pandan.

Aldy Luas, een van de studenten, zei dat hij erg blij was dat zij leden van de Molukse-Indonesische gemeenschap konden ontmoeten. ‘We wisselden veel informatie uit, stelden elkaar vragen en we kregen tips over het leven in Nederland’ aldus Aldy.

Naast deze fijne samenkomst vierden de studenten deze dag ook dat zij, sinds hun aankomst op 18 november 2021, inmiddels een half jaar in Nederland zijn. Er werd samen getoast en kip met patat gegeten.