Blog Gerri Bos - Bedrijfsbezoek bij De Vijverhof

Dinsdag 16 April jl. zijn een aantal leerlingen van Terra Assen op bedrijfsbezoek bij De Vijverhof geweest. De leerlingen willen later iets in de zorg doen en het leek hen leuk een dagje mee te lopen bij De Vijverhof om meer te weten te komen over de werkzaamheden. Gerri Bos, verzorgende IG binnen De Vijverhof, ontving de leerlingen. Hieronder lees je hoe zij de meeloop dag hebben ervaren.

“De Vijverhof is een wooncentrum voor ouderen. Het is van buiten een oud gebouw, maar eigenlijk is het heel erg modern van binnen. Het is erg gezellig ingericht en het personeel is erg behulpzaam. We kregen een rondleiding en uitleg van Gerri Bos. Gerri werkt in De Vijverhof vooral met ouderen met dementie en heeft daarover uitleg gegeven hoe dat in zijn werk gaat. Voordat de rondleiding begon vertelde Gerri Bos over het werk bij De Vijverhof en konden wij vragen stellen. We vonden het allemaal erg interessant. Daarna kregen we een rondleiding door De Vijverhof.

Toen wij met de lift omhoog gingen, hadden wij heel mooi uitzicht en konden wij zelfs onze school zien! De appartementen waren erg luxe en het personeel was erg vriendelijk. Ze hadden in het midden (tussen de kamers) een grotere kamer waar de ouderen ook TV konden kijken en ontspannen. Een mevrouw vertelde ons dat ze een soort speelgoed kat* hadden. De ouderen dachten af en toe dat de kat echt was, dus waren ze er erg voorzichtig mee. De bewoners mogen zelf hun eigen huisdieren houden zolang ze er zelf voor kunnen zorgen. De werknemers houden erg rekening met hoe de bewoners zich voelen, dat kon je ook merken aan de bewoners, zij zagen er namelijk erg tevreden uit. Toen we de PG afdeling hadden gezien, gingen wij weer een verdieping naar beneden. Daar was een ruimte waar bewoners met hun scootmobiel konden komen, ook stond er een tweepersoons fiets.

Aan het eind van de rondleiding gingen we weer terug naar de plek waar de rondleiding was begonnen. Daar gingen wij de rondleiding evalueren onder het genot van wat drinken met een koekje. Terwijl we wat gingen drinken pakte Gerri een spelletje van de andere tafel. Het spel heette ‘Vragenderwijs’. Ze vertelde ons dat de bewoners dit spel ook heel leuk vonden. Je gooit met de dobbelsteen en als hij met rood naar boven staat, pak je een rode kaart. Een kleur had spreekwoorden op de kaartjes. De ander oude liedjes die de bewoners kennen, en zo heb je nog veel meer.

Na het spel liet Gerri ons iets speciaals zien voor de ouderen met dementie . Ze hebben een soort oude kinderwagen omgetoverd tot een ‘Herinneringswagen’. Ze hebben het zelf gemaakt en het is een heel erg origineel idee. Er staat een soort was ‘plank’ in. Die gebruikten de vrouwen vroeger om mee te wassen. Er zaten nog meer dingen in zoals boeken over het leven van vroeger. We vonden het allemaal erg boeiend en gezellig. We hebben er veel en vooral nuttige informatie uit gekregen. We willen mevrouw Bos bedanken voor de leuke rondleiding en vooral interessante uitleg.” Gerri Bos kijkt terug op een mooie middag en denkt dat zij haar enthousiasme voor haar beroep met vele mooie kanten heeft weten over te brengen naar (hopelijk) aankomende zorgtoppers.

*Zorggroep Drenthe heeft voor bewoners op de verpleegafdeling robot katten en honden aangeschaft. (Red.)