Audrey Renting (EHO) over haar werk bij Zorggroep Drenthe

Wij interviewden collega Audrey Renting over haar werk bij de Extramurale Huishoudelijke Ondersteuning (EHO).

Vertel eens iets over jezelf, Audrey.
Mijn naam is Audrey Renting en sinds kort werk ik als huishoudelijk medewerker in de Extramurale Huishoudelijke Ondersteuning (EHO). Naast mijn baan bij Zorggroep Drenthe heb ik een eigen bedrijf en kom ik als kapper bij mensen thuis.

Je werkt sinds kort bij ons, vertel eens.
Sinds februari dit jaar werk ik bij Zorggroep Drenthe. Dit werk doe ik naast mijn werk als ambulant kapper. Omdat ik een alleenstaande moeder ben, is het voor mij een extra bron van inkomsten. Ik had wat uurtjes in de week over die ik graag wilde invullen. Een collega kapper vertelde dat ze naast haar kapperswerk bij Zorggroep Drenthe werkt. Ze vindt dat hartstikke leuk. Nadat ze me vertelde over Zorggroep Drenthe heb ik gelijk gebeld. Een week later kon ik al op gesprek komen. Nu werk ik vaak één of twee ochtenden in de week waardoor het goed te combineren is met mijn werk als kapper.

Wat maakt dat je dit werk graag doet?
Ik vind het ontzettend leuk om bij de mensen over de vloer te komen. Je leert van hen en je hoort en ziet veel. Je komt meer over hen te weten en sommige mensen delen hun levensverhaal met je. Dat alles maakt het erg leuk en waardevol. Zodra je bij mensen achter de voordeur komt is het eigenlijk gelijk persoonlijk en kun je echt wat voor de cliënt betekenen. Als kapper ervaar ik dit ook. Dus deze twee banen passen goed bij elkaar én bij mij.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Op dinsdagochtend heb ik één vaste cliënt. Vaak staat er al een kop koffie voor mij klaar als ik binnenkom. Daarna begin ik met het afwerken van het lijstje. Bij deze cliënt is het belangrijk dat er wordt gestofzuigd en gedweild omdat ze een hond heeft. Daarna ga ik verder met de andere taken die op het lijstje staan. En dan zit de ochtend er al weer op!

Maak je wel eens bijzondere of grappige dingen mee in je werk?
Bij alle cliënten waar ik kom vind ik het eigenlijk altijd heel gezellig. Hier en daar gebeurt er wel eens iets grappigs of bijzonders.

Een poosje terug had ik een cliënt van bijna 83 jaar. Ze bruist echt van de energie, al kan ze lichamelijk niet veel meer. Het was erg gezellig waardoor ik al kletsend mijn werk heb gedaan. Ze vertelde dat ze ‘s middags regelmatig op haar fiets naar het dorpshuis gaat om daar te handwerken. Toen ik klaar was klonk het: “Kom, nog even wat drinken na het harde werken.” Ze kwam aangelopen met wat te drinken. Van dit werk, en dit soort momenten, krijg ik zoveel energie!