NLdoet activiteiten bij De Noorderkroon

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond NLdoet, de landelijke actie van het Oranje Fonds, plaats. Ook bij onze locaties werden verschillende klussen uitgevoerd, zoals bij De Noorderkroon.

Er was een geweldige opkomst van vrijwilligers die kwamen helpen! Maar liefst acht medewerkers van Zorgverzekeraar De Friesland, drie studenten van het Alfa College, één buurtbewoner en twee collega’s van ons Centraal Bureau kwamen helpen.

De dag begon met koffie of thee en een, door onze kookclub, gebakken worteltaart. Na de koffie ging iedereen hard aan het werk met verschillende klussen. Een van de klussen was het zomer klaar maken van de voorkant van de woonzorglocatie. Het onkruid werd verwijderd, de heg gesnoeid en de tegels schoongemaakt. Ook het Ot en Sien pleintje werd opgefrist zodat bewoners er deze zomer weer heerlijk van kunnen genieten. Er zijn een afscherming en windschermen geplaatst zodat bewoners uit de wind kunnen zitten.
Natuurlijk werd er ook aan onze bewoners gedacht. Er gingen bewoners met vrijwilligers op pad met de rolstoel- of duofiets en er werd gewandeld. Onderweg werd er gezellig een terrasje meegepakt.

Tijdens de lunch kon iedereen genieten van een maaltijd, ook verzorgd door de kookclub. Op het menu stond zelfgemaakte snert met roggebrood en spek. Onze eigen vrijwilligers hadden ook nog voor heerlijke broodjes gezorgd. Als verrassing had een bewoonster voor iedereen een kaartje gemaakt om hen een smakelijke maaltijd te wensen. Dit gaf iedereen een lach op het gezicht. Ook de kookclub ontving grote complimenten!

Na de lunch werden de puntjes op de i gezet en werd er weer gewandeld, met ook hier een pauze op het terras bij de kinderboerderij. Het was een geweldige dag met alleen maar vrolijke vrijwilligers! Als bedankje kreeg iedereen die geholpen heeft een goodiebag. We willen iedereen die heeft geholpen nogmaals ontzettend bedanken voor deze mooie dag!