Met onze ouderen door Europa: Zweden!

Dit jaar worden er in De Noorderkroon activiteiten georganiseerd onder het thema: ‘met onze ouderen door Europa’. Iedere maand staan activiteiten, maaltijden en de activiteitenruimte in het teken van een land. Van elk land wordt op creatieve wijze een vlag gemaakt, die aan het einde van het jaar één groot Europees kunstwerk vormen.

In januari werd de grote reis door Europa afgetrapt met het land: Zweden!
Het podium in het restaurant werd omgetoverd tot een mooi winters landschap en zelfs moeder natuur vond het een goed idee om ons te verblijden met een laagje sneeuw!

Tijdens de kookclub werden er verschillende Zweedse lekkernijen gemaakt. Zo werden er Zweedse appeltaartjes gebakken, een Zweedse knolselderijsoep met mosterd en stokbrood gemaakt én werd er een zoute en zure Zweedse haring salade op tafel getoverd. Door de geur die uit het clubhuis kwam werden andere bewoners nieuwsgierig en kwamen ze kijken en natuurlijk proeven van de lekkernijen.

De verrassingsmaaltijd voor alle bewoners stond volledig in het teken van Zweden. De maaltijd bestond uit Zweedse gehaktballetjes, knolselderij en aardappelschotel met ansjovis, afgewerkt met een schijfje kiwi en sla. De tafel was gedekt met mooie placemats met een afbeelding van de Zweedse Dalarna paardjes.

Het bloemschikken stond in het teken van de kleuren van de Zweedse vlag. Bewoners hebben mooie bloemstukjes die nu thuis staan te pronken.. De reis door Zweden werd afgesloten met een ABBA muziek bingo! Iedereen ging naar huis met een mooie prijs, natuurlijk ook afkomstig uit Zweden.

De reis wordt in februari voortgezet in het Italiaanse Venetië!