Met onze ouderen door Europa: Venetië!

Wat gaat de tijd toch snel zo zitten we in Zweden en zo zijn we aangekomen in Italië! Deze maand in 'met onze ouderen door Europa' zijn de bewoners van De Noorderkroon aangekomen in Venetië, Italië.

Het restaurant werd omgetoverd in Italiaanse sferen en ook deze maand stonden er weer leuke activiteiten op het programma. Zo krijgen we allemaal het gevoel dat we weer in een ander Europees land zijn aangekomen! Bekijk hier de video over de activiteiten in Venetië!

Tijdens de creatieve middag werd de vlag van Italië gemaakt van crêpepapier en er werden glazen vaasjes beschilderd. Het beschilderen van de vaasjes was afgeleid van het glasblazen waar het Italiaanse eiland Murano om bekend staat.
Een ander eiland vlakbij Venetië, Burano, staat bekend om prachtig gekleurde huisjes en zelf gemaakt kant. De bewoners gingen daarom met kant aan de slag. Er werden mooie schaaltjes van klei gemaakt waar met het gebruik van kant een mooie afdrukken in gemaakt werd. De eilandjes zijn erg klein maar heel knus en gezellig. Mocht je ooit in Venetië komen dan moet je zeker eens naar de eilandjes gaan!

Niet alleen in het restaurant was het gezellig, ook bij de kookclub zaten de Italiaanse sferen er goed in! De afgelopen maand kwamen de heerlijke Italiaanse geuren je in de gangen regelmatig tegemoet. Er werden verschillende lekkernijen gemaakt waaronder een tomatensoep met gedroogde tomaten, geserveerd met courgette en geraspte kaas.

De maand werd afgesloten met een gezellige borrelmiddag, een spel met vragen over Italië én een escape room. De code van de escape room werd gekraakt door de bewoners, waarna ze heerlijk van de prijs konden genieten: chocolade marshmallows.

Bekijk hier de video over de activiteiten in Venetië!
Nu laten we Venetië weer achter ons en wordt de reis voortgezet naar Engeland! U gaat toch ook weer mee?