Levensgrote kerststal in De Noorderkroon

Sinterklaas was nog niet eens in het land toen er in De Noorderkroon al werd gewerkt aan een levensgrote kerststal! Het begon met een aantal handpopjes die een bewoner had gekregen van familie. Uiteindelijk resulteerde dat in deze mooie kerststal.

Op het podium in de recreatiezaal werd een stal in elkaar gezet. De bewoners hielpen mee stoffen uit te kiezen voor de poppen. De drie wijzen, de herder, Jozef en Maria werden bekleed met deze stoffen (kaftans). Collega’s en bewoners brachten allerlei spullen die we mochten gebruiken voor de kerststal.

Tijdens het harde werken werden er winterverhalen voorgelezen en kerstliederen gezongen. Bewoners vertelden mooie verhalen over vroeger. Ondertussen werden de dieren geverfd en koorden voor de kaftans gevlochten. Alles in de kerststal is zelf gemaakt door bewoners, vrijwilligers en collega’s van welzijn. Zelfs familieleden die op bezoek waren kwamen meehelpen! Iedereen heeft genoten van het maken van de kerststal en is ontzettend trots op het eindresultaat!