Reisgids: Op bezoek bij Nelis en Leentje

Op donderdag 13 oktober om 9.30 uur stond de Rode Kruis bus klaar bij de ingang van Symphonie om een aantal dames op te halen voor het reisje naar de “Nelis en Leentje”. De reis ging via Beilen omdat daar ook nog een paar personen instapten en vervolgens gingen we op weg naar Emmer-Compascuum.

Om 11 uur kwamen we bij Nelis en Leentje aan, Nelis stond ons al op te wachten en begroette ons hartelijk hij had de kachel lekker opgestookt, het was er heerlijk warm.

Toen we het pand binnen kwamen, wisten we niet wat we zagen! Overal waar je keek waren spulletjes uit grootmoeders tijd te bewonderen, er stonden weckflessen met bessen, rabarber, peertjes, varkensvlees uit 1966.
We konden plaats nemen aan de tafel, gezellig met de kraantjespot op tafel.

Na de koffie vertelde Nelis hoe zij er toe gekomen zijn om dit museum op te starten. Nelis en Leentje hielden erg van oude spulletjes, hebben hun moderne inrichting van hun huis geruild met een oom en tante en toen is het verzamelen begonnen. Ze hebben allerlei dingen verzameld , opgekocht en geschonken gekregen van allerlei mensen wat geleid heeft tot het komen van dit museum.

Nelis heeft ons producten en voorwerpen laten zien uit grootmoeders tijd, die veel herinneringen opriepen bij de bewoners. Na de koffie hebben we met elkaar kunnen rondkijken in een oude bakkerszaak, kap en scheersalon, kruidenierszaak en hebben onze ogen uitgekeken bij het zien van een verzameling van heel veel accordeons en andere muziek instrumenten. 

Na een gezellige en heerlijk verzorgde Drentse koffietafel waarbij nog eens gesproken werd over al deze voorwerpen. Hebben we deze middag afgesloten met een drankje en een meezing sessie met Nelis en zijn accordeon!