Hotelzorg

Hotelzorg is voor mensen die thuis wonen en voor een bepaalde periode willen verblijven in een locatie van Zorggroep Drenthe. Bijvoorbeeld als u moet herstellen van een operatie of ziekenhuisopname of als u mantelzorger met vakantie gaat. Het kan ook zijn dat het ziekenhuis al een tijdelijk verblijf met u heeft afgesproken. Hotelzorg is dan een optie wanneer de indicatie niet toereikend is.

Wat houdt hotelzorg in?

Hotelzorg is een combinatie van verblijf en zorgverlening.
Onder verblijf valt; het gebruik van het appartement, de schoonmaak, maaltijden, koffie en thee. U kunt deelnemen aan de acitiviteiten die in de locatie worden georganiseerd en gebruik maken van de faciliteiten die de locatie biedt.

De zorg kunt u op twee manieren regelen:

  • met een indicatie van een wijkverpleegkundige. De zorg wordt dan vergoed via uw zorgverzekering. U betaalt dan alleen de verblijfskosten.
  • Zonder indicatie, dan neemt u de zorg particulier af. De kosten voor zowel verblijf als zorg zijn dan voor eigen rekening.

Sommige verzekeraars vergoeden via een aanvullende verzekering deze zorg (lichamelijke hotelzorg/zorg in herstellingsoorden) tot een bepaald bedrag per jaar. Informeer naar deze vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Informatie en/of aanvraag

Voor meer informatie of het aanvragen van Hotelzorg kunt u bellen met het Zorgservicebureau T. 0592-331232 of u vult het contactformulier in.