De Vijverhof - Assen

De vacatures voor vrijwilligers die op dit moment vacant zijn binnen De Vijverhof vindt u in het submenu links op de pagina.

 • Vrijwilliger live muziek

  Bespeel je een instrument en wil je met regelmaat live muziek komen verzorgen voor een kleinschalige groep cliënten, dan past deze functie wellicht bij je. Wij zoeken vrijwilligers die bijvoorbeeld accordeon, piano/ keyboard of mondharmonica spelen waarbij meegezongen kan worden met bekende liedjes of geluisterd naar mooie klanken. Ook zien we graag de (jaarlijkse) thema’s in het repertoire verwerkt en dat cliënten verzoeken kunnen doen. 

  lees meer
 • Vrijwilliger ‘gelijkgestemden’

  Een aantal cliënten zou graag een ‘gelijkgestemdenclub’ oprichten. Eén keer per week is er gelegenheid om gezamenlijk koffie te drinken en te praten over onderwerpen diverse onderwerpen die de deelnemers bezighoudt. Naast het ondersteunen/begeleiden van deze momenten draag je zorg voor het ophalen en thuisbrengen van de cliënten.

  lees meer
 • Vrijwilliger om samen te wandelen

  De vrijwilliger voor samen te wandelen haalt de cliënt op van het appartement om buiten een wandeling te maken. Naast het genieten van de wandeling is het persoonlijk contact tussen de cliënt en de vrijwilliger erg waardevol. De vrijwilliger brengt de cliënt na de wandeling weer terug naar het appartement. 

  lees meer
 • Vrijwilliger Fietslabyrint

  Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met het Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo toch de wereld ontdekken of zelfs in hun eigen woonplaats fietsen. Deze realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn. Zorggroep Drenthe beschikt over een Fietslabyrint. De vrijwilliger ondersteunt de cliënt bij dit ‘uitje’ door samen de fietstocht te beleven. Daarnaast draagt de vrijwilliger zorg voor het ophalen en thuisbrengen van de cliënt. Het tijdstip van deze activiteit stem je af met de cliënt.

  lees meer
 • Vrijwilliger Huiskamer

  De vrijwilliger huiskamer ontvangt de cliënten die gebruik maken van de huiskamer en biedt een veilig en warm verblijf door een gastvrije houding. De vrijwilliger ondersteunt de cliënten bij de dagelijkse activiteiten zoals het gezamenlijk koffie drinken, samen tafel dekken en kleinschalige of individuele activiteiten. Inlevingsvermogen en oog hebben voor zowel de individu als voor de groep zijn kwaliteiten die goed van pas komen bij deze vrijwilligersfunctie. 

  lees meer
9 artikelen << < 1 van 2 > >>