Nieuwe lichting studenten studieproject ZorgSaam aangekomen

Eindelijk was het dan zover! Op 18 november landden 20 studenten uit Indonesië op Schiphol. Van de twintig studenten gaan er acht beginnen bij Zorggroep Drenthe en de overige twaalf bij Tangenborgh.

Vanaf Schiphol werden de studenten in de bus naar het Centraal Bureau in Assen gereden. Daar werden zij ontvangen door enkele collega’s van Zorggroep Drenthe en Indonesische studenten die hier inmiddels al een jaar zijn. In een versierde zaal met Nederlandse vlaggetjes en ballonnen werden zij officieel welkom geheten door René van der Wal – projectleider studieproject ZorgSaam. Er werd genoten van een Indonesische lunch in de kantine. Na de lunch werden zij naar hun appartementen gebracht in Messchenstaete en De Vijverhof.

De studenten hebben inmiddels kennis gemaakt met Assen en omgeving. En ook met typisch Nederlandse dingen, zoals warme chocolademelk en appeltaart. Deze week zijn zij begonnen met hun stage en school. Wij wensen de studenten erg veel plezier en succes in Nederland en bij Zorggroep Drenthe!