Marcel van der Meulen spreker tijdens Koploperbijeenkomst

Donderdag 27 januari 2022 was onze collega Marcel van der Meulen, directeur Zorg en Behandeling een van de sprekers tijdens de eerste (digitale) Koploperbijeenkomst* van dit jaar. Het centrale thema van deze bijeenkomst was ‘Van diversiteit naar inclusie’ en werd georganiseerd door het Actie Leer Netwerk.

Marcel is initiatiefnemer van OpStap. Via OpStap kunnen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering, statushouders en ‘drop-outs’ van ROC-scholen) een opleiding volgen op niveau 1, 2 of 3 en meelopen met ervaren zorgmedewerkers, om uiteindelijk aan de slag te gaan bij Zorggroep Drenthe, of een van de andere zorgorganisaties waar OpStap loopt.

Naast Marcel deelden enkele Koplopers van het netwerk hun verhaal tijdens de bijeenkomst. Zij vertelden over het idee, de aanpak, de samenwerking, de geleerde lessen en de resultaten op de werkvloer. Welke impact heeft hun project gemaakt? Maar vooral, wat zijn zij onderweg tegen gekomen.

* Koplopernetwerk
Een lerend netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid. Zij hebben één doel: de tekorten in de zorg aanpakken. Meer lezen over het Koplopernetwerk? Kijk dan op: https://www.actieleernetwerk.nl/