Even niet in de zorg, wel voor de ‘klas’

Mijn naam is Gerri Bos, ik werk al 21 jaar in De Vijverhof bij Zorggroep Drenthe. Als stagiaire bejaardenverzorgende begonnen en na de diplomering een contract gekregen. Ik heb vele kanten van de zorg gezien binnen De Vijverhof, heb gewerkt als activiteitenbegeleidster zowel bij de dagverzorging als in het huis en bij de groepsverzorging. Ik heb mijn diploma verzorgende IG mogen behalen en vorig jaar heb ik met veel plezier de opleiding gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie afgerond.

Wanneer je dan zoals ik een tijdje niet kunt werken in de zorg, maar wel anders ingezet kan worden… en je het leuk vindt om je enthousiasme voor het vak te mogen delen..
Dan sta je dus ineens voor een groep van 20 leerkrachten!

Afgelopen week mocht ik een presentatie geven aan de leerkrachten van de school naast de Vijverhof om te vertellen wat er nu precies gebeurt in dat gebouw naast hun school.
Na een korte kennismaking en een rondleiding over de begane grond kwamen de veelzijdige activiteiten die georganiseerd worden aan bod. Van beweegactiviteiten tot bingo en van computer(bij)les tot bloemschikken, er gebeurt van alles en er is eigenlijk voor ieder wat wils.

Ook de zorg voor de cliënten werd kort toegelicht. Ik geniet er van om voor cliënten het verschil te mogen maken,  de zorg is meer dan alleen het wassen en kleden maar het totaal plaatje tot een zang en een dansje aan toe. 

Ik vertelde niet alleen over de inzet van hulpmiddelen die we gebruiken in de zorg en bij de activiteiten, maar de leerkrachten konden ook zelf ervaren hoe het is om in een tillift geholpen te worden met transfers en men kon aan de slag met de braintrainer waarop enthousiast een quiz werd gespeeld.

Ik kijk terug op een hele geslaagde middag. Toen ik aan het einde van de presentatie de feedback te horen kreeg ‘bedankt voor je enthousiaste en heldere uitleg’, ‘nooit geweten dat de zorg en dit gebouw zo interessant zijn’, maakte mij dat nog enthousiaster over mijn werk. Fijn dat ik het op deze manier en nu met deze blog heb kunnen delen.
#zorggroepdrenthe
#elkedagmetplezier
#trotsenenthousiast